8.09.2024 02:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Це Зеленський та путін вбили Ірину Фаріон!

Ірину Фаріон вбили за Україну, — мову, історію, українську ідентичність.
Окупаційна влада путінського посіпаки Зеленського влаштувала повномаштабну травлю Фаріон за її проукраїнські висловлювання.
Національний університет «Львівська Політехніка» звільнив Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її висловлювань проти спілкування російською мовою.
Служба безпеки Малюка розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.
Але вороги України путін та Зеленський пішли далі.
За українську мову вже у Львові вбивають... Це жах, не вкладається в голову! Натомість рпц фсб рф не заборонено, опзж спокійно імплементують для України російські закони разом з слугами російського народу, рузкій язик у Львові почувається дуже комфортно...

Московити боялися Фаріон та вбили як Степана Бандеру, за мову, правду, віру і Україну! Величезна втрата для всієї нації. Вічна пам'ять.

Філологиня Ірина Фаріон в ефірі програми «Рандеву з Яніною Соколовою» розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з третьої штурмової бригади (створена на базі добровольчого формування «Азов»).

Журналістка спитала у Фаріон, як щодо російськомовних бійців із 3-ї штурмової бригади, які спілкуються російською, зокрема й у бою, і сказала, що було б несправедливо називати їх прихильниками Росії.

Фаріон відповіла на це так: «Я категорично цього не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні й дуже розумні, виконувати статтю 29 Закону про Збройні сили України? Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд. (...) Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не говорять українською мовою. То нехай себе назвуть «рускімі». Чому вони такі очманілі? Вони такі великі патріоти. Покажи свій патріотизм. Вивчи мову Тараса Григоровича Шевченка».

Фаріон вважала, що використання української мови в Україні має бути жорстко закріплене на законодавчому рівні та відстоювала свою позицію.

Але Служба безпеки України розпочала кримінальні провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Кримінальні провадження було відкрито за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • — ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • — ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю);
  • — ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер);
  • — ст.182 (порушення недоторканості приватного життя).
Лише влада російських окупантів буде переслідувати українців за їх висловлювання на захист української мови. Це влада Зеленського-путіна.
Червінського під домашній арешт, Фаріон застрелити, Марченко до СІЗО, так розправляється окупаційна влада Зеленського-путіна з патріотами України.
Московські озброєні терористи у Львові вчиняють замах на вбивство Ірини Фаріон під час режиму воєнного стану, завдяки якому тиран Зеленський захопив державну владу в Україні.

В Україні два фронти гібрідної війни. Внутрішній і зовнішній. Це так звана «денацифікація» — тотальний російський терор проти українських націоналістів. З жінками та дітьми воюють тільки такі КДБіісти як путін та його заслана маріонетка Зеленський.

Україна втрачає знову.
Сандармоха гнітючі тіні.
Івасюк, Леонтович , Стус...
І нас нищать з давна й до нині
то кісток українців хруст
І комусь тая кістка в горлі,
І тому от такий резон.
Українське вбивають знову.

Постріл в скроню. Львів. Фаріон.

Вадим Гладчук, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-07-2024 9:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100