1.05.2024 00:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зеленський звільнив українського посла у Казахстані на вимогу москви

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Петра Врублевського з посади посла України в Казахстані.

Відповідний указ розміщений на сайті глави держави, повідомляє sprotiv.org.

«Звільнити Врублевського Петра Юрійовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Казахстан», — йдеться у документі.

На початку жовтня Міністерство закордонних справ Казахстану повідомило, що передало «принципову позицію щодо провокаційної поведінки пана Врублевського», і повідомило, що Україна отримала «прохання про призначення нового посла» замість Врублевського.

Перед цим у МЗС Казахстану викликали посла Росії через заяви речниці Марії Захарової, які в Алмати вважали такими, що «дисонують із характером союзницьких відносин».

МЗС Росії висловило протест Казахстану через невислання українського посла Врублевського. Захарова заявила, що в РФ очікують видворення «цього одіозного націоналіста». Вона назвала українського дипломата «пробандерівським емісаром».

Нагадаємо, наприкінці серпня МЗС Казахстану викликало посла України і висловило йому протест через висловлювання про росіян.

Приводом для виклику посла стало його інтерв'ю від 21 серпня казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову, в якому Врублевський, зокрема, сказав: «Намагаємося вбити їх якнайбільше. Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям».

5 вересня МЗС Казахстану заявило, що Петро Врублевський вибачився за свої слова про росіян. Пізніше стало відомо, що український посол ненадовго поїхав у відпустку, що російські ЗМІ назвали «висланням».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-10-2022 19:19 | Кількість переглядів 634 переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100