26.04.2024 07:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Підприємців закликають протестувати проти Податкового кодексу з 16 по 19 листопада

proti podatk kodeksu4-10-2010-216 листопада 2010 року – об’єднана всеукраїнська акція протесту підприємців та найманих працівників проти Податкового і Трудового кодексів.

9.00 – мітинг на Майдані Незалежності
10.00 – похід до Верховної Ради та акція протесту під її стінами.

З 1 січня 2011 року майже 4 мільйони громадян України стануть безробітними через те, що влада намагається знищити малий та середній бізнес. Серед них майже напевно опинитесь і Ви, якщо дозволите Верховній Раді остаточно прийняти Податковий кодекс. Ще 7 жовтня парламент ухвалив у першому читанні проект цього кодексу, який фактично ліквідує власний бізнес мільйонів малих підприємців по всій Україні.

Його ще не ухвалили остаточно, але вже сьогодні уряд зробив черговий крок до знищення малого бізнесу. Так, зараз до пенсійного фонду змушені доплачувати навіть ті підприємці, хто сам перебуває на пенсії. Якщо Ви ще не знали про це і не доплатили, то з Вас вже з  21 жовтня нараховується пеня, Ваш борг перед державою щоденно зростає і буде стягуватися примусово.

Незважаючи на свою показову нахабність та впевненість, влада все ж боїться Вашого протесту. Вона не ризикнула відразу прийняти Податковий кодекс в цілому, а розтягнула цей процес у часі, ухваливши його спочатку у першому читанні. Однак на 16 листопада заплановане прийняття кодексу в цілому. Цей величезний документ прийматимуть кілька днів.

ТОМУ БУДЬ ГОТОВИМ ПРОТЕСТУВАТИ ПІД ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ ВСІ ЧОТИРИ ДНІ – з 16 по 19 ЛИСТОПАДА. ОДНАК ВКРАЙ ВАЖЛИВО ВИЙТИ НА ВУЛИЦІ ВЖЕ В ПЕРШИЙ ДЕНЬ – 16 ЛИСТОПАДА.

Ось далеко неповний перелік “сюрпризів”, які приготували наші депутати:

1. Ставка єдиного податку зростає до розміру від 600 грн. До 1500 грн. на місяць
2. Збільшується термін перевірок і вводяться нові види перевірок
3. «Спрощенці» мусять мати касові апарати і видавати касові чеки
4. Штрафи зростають у 5 разів
5. У платників ЄП кількість найманих працівників не може перевищувати 4 осіб
6. Податківці отримують право проводити у Вас обшуки
7. Заборонено підприємцям-спрощенцям спільно використовувати одне орендоване місце діяльності на двох
8. У разі перевищення ліміту виручки у 300 тис. грн. на рік підприємець опиняється на загальній системі оподаткування та мусить заднім числом заплатити податки
9. Ви не зможете працювати на фіксованому податку, бо він скасовується взагалі
10. Скасовується спрощена система для юридичних осіб

Отже, Податковий Кодекс Азарова та Тігіпка (КАТ) – це навіть не ярмо для малого бізнесу, а зашморг на шию. Якщо у ці дні ти побоїшся вийти на акцію протесту, то далі тобі не буде чого боятися, бо ти просто не зможеш працювати. Якщо у ці дні ти сподіваєшся заробити, то в наступні втратиш не просто значно більше. Ти втратиш усе – навіть саму можливість працювати.

АЛЕ ЦЕ ЩЕ НЕ ВСЕ!

Для тих, хто змушений буде закрити свій бізнес та піде шукати роботу, а також для тих, хто вже працює за наймом, влада приготувала ще один “подарунок” – Трудовий кодекс, який робить безправними працівників перед роботодавцями і зменшує права найманих робітників. Цей документ збираються прийняти одночасно з Податковим кодексом.

Трудовий кодекс (ТК) надає роботодавцям право самостійно регулювати трудові відносини шляхом видання власних нормативних актів без погодження з працівниками, профспілками і державою.

Роботодавець не повинен буде проводити переговори з профспілками, проект ТК не передбачає будь-якої відповідальності роботодавця за порушення ним його власних актів. Законопроект дозволяє встановлювати робочий тиждень 48-годин і більше, якщо цього бажає роботодавець.

ТК ділить профспілки на дві нерівноправні категорії – “репрезентативні” і “нерепрезентативні”.

“Нерепрезентативні” профспілки (які охоплюють не менше 3% працівників певної галузі або 2% працівників області) не матимуть права брати участь в укладанні колективних угод, а також в управлінні соціальним страхуванням.

НАСТАВ ЧАС ЗРОЗУМІТИ: вони хочуть розділити нас на категорії (підприємців і найманих працівників, україно- і російськомовних тощо), нацькувати один на одного аби й надалі  володарювати над нами.

Саме тому під шумок вони збираються винести на голосування ще й законопроект «Про мови в Україні», який розколює країну та, за висновками експертів, може призвести до її розпаду. Вони чудово знають, що частина населення вийде протестувати проти цього закону, а тому хочуть, щоб біля Верховної Ради зібралися люди з різними вимогами, які б пересварилися між собою.

МИ НЕ ПОВИННІ ДАТИ ЇМ МОЖЛИВІСТЬ НАС РОЗКОЛОТИ. У СВОЇХ ПРОТЕСТАХ НАМ ТРЕБА ЄДНАТИСЯ З ІНШИМИ ПРОТЕСТУВАЛЬНИКАМИ Й ПІДТРИМУВАТИ ОДИН ОДНОГО. БО ТІЛЬКИ РАЗОМ МИ МАЄМО ШАНС ПЕРЕМОГТИ.

Якщо законопроект “Про мови в Україні” буде винесено на голосування, дуже важливо, аби ті, хто протестуватиме проти Податкового і Трудового кодексу, не сприймали мовних протестувальників як чужих. Бо серед тих, які протестуватимуть проти законопроекту про мови, буде багато людей, які одночасно протестуватимуть і проти Податкового і Трудового кодексу, і які вже брали активну участь в організації акцій протесту проти цих кодексів. Ми всі зараз знаходимося по одну сторону барикад, і нам не можна розходитися у різні боки. В 1990 році під час студентського голодування влада вже намагалася зіштовхнути студентів з ветеранами Афганістану, які протестували на захист своїх прав. Однак афганці підтримали студентів, а студенти – афганців, вони об’єдналися й разом перемогли. Нам слід взяти цей приклад і також виступити на захист прав кожного з нас єдиним фронтом.

Люди, які протестуватимуть проти цього розкольницького закону, не вимагатимуть додаткових прав для якоїсь мови. Вони прийдуть, аби сказати можновладцям “ЗАЙМІТЬСЯ ДІЛОМ, А НЕ ЯЗИКОМ”. Бо в часи економічної кризи слід вирішувати економічні та соціальні проблеми, а не займатися мовами, витрачаючи на це гроші, які могли б піти на лікування дітей, ремонт доріг, будівництво шкіл. Нікому з громадян України не потрібен закон, який змусить підприємців витрачати гроші на дублювання документації та написів і цінників 2-3 мовами.

Приєднуйтесь! Виходьте 16 листопада о 9.00 на Майдан Незалежності на об’єднану акцію протесту підприємців і профспілок проти Податкового і Трудового кодексу, аби після короткого мітингу разом піти до Верховної Ради та спільно вимагати захисту своїх прав.

 

Читайте також:

Біля Верховної Ради розпочалася безстрокова наметова акція протесту проти податкового кодексу. Фоторепортаж

4 листопада всеукраїнська акція протесту проти податкового кодексу

Сюрпризы Налогового кодекса: почему в Украине будет антиналоговый бунт

Хомутиннік проштовхує Податковий кодекс, зухвало порушуючи Регламент та Бюджетний кодекс

Налоговая нагрузка на «упрощенцев» вырастет в 5 раз

Регламент та Бюджетний кодекс забороняє нардепам голосувати за Податковий кодекс Азарова

Cочинители Налогового кодекса решили драть три шкуры со студентов-«упрощенцев»?

Полтавские бизнесмены устроили всенародное осуждение нового Налогового кодекса

Замість податку на розкіш уряд Азарова вводить грабіжницькі податки на сараї та депозити

Колесніков повідомив, що Янукович надурив лохторат про «податкові канікули»

Редактор Спротиву Вадим Гладчук подарує проФФесору Януковичу підручник «Економіка для чайників»

Брехня Януковича: замість канікул платники єдиного податку доплатять майже 1000 гривень

Янукович хочет грабить украинцев новыми налогами на недвижимость и на депозиты

Українцям загрожує податок на сараї від Азарова з Тигіпком

Микола Катеринчук обіцяє революцію проти режиму Януковича та Податкового кодексу

Азаровщина. Уряд Податковим кодексом перетворить підприємців на жебраків

Бродський зробить працівників кріпаками ліцензій роботодавців

Азаровщина. Бродський вигадав індикативні зарплати

Після підвищення акцизів у Азарова вигадали новий податок на бензин

Бютівець Томенко піариться на драконівському Податковому кодексі Азарова

Янукович визнав недосконалість драконівського Податкового кодексу Азарова

Регіонали хочуть ввести нові грабіжницькі податки: на нерухомість та на дохід від депозитів

Підприємці влаштують Азарову новий Майдан за драконівський Податковий кодекс

Великий іноземний та український бізнес виступили проти Податкового кодексу Азарова

Хмельницька міська рада виступила проти Податкового кодекcу Азарова. Звернення

До драконівського податкового кодексу Азарова подано 5357 правок

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-11-2010 14:14 | Кількість переглядів 34 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100