26.04.2024 14:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

П'ятеро нардепів не мають вищої освіти

У новій Верховній Раді п'ятеро обранців не мають вищої освіти. Серед мажоритарників це представник Об'єднаної опозиції 42-річний Ігор Бриченко. Він переміг в окрузі №130 на Миколаївщині.

В депутати йшов із посади директора приватної фірми «Агросвіт», що вирощує овочі. Зокрема, для компанії «Верес». У декларації про доходи вказав, що торік заробив 6,9 млн грн.

— Я ніколи не ставив перед собою ціль отримати вищу освіту, — розповів журналістам Ігор Віталійович. — Заробляти довелося ще зі школи. Працював у полі: то збирали, то сапали. То за те время, що я на землі, можу научить учоних. Є багато аграріїв із вищою освітою, але якщо вести з ними діалог, то вони дуже далекі від сільського господарства. Я ж закінчив профтехучилище на тракториста-машиніста. Всю жизнь пропрацював на землі. Останні 10 років вплотную займаюся овочівництвом. Єслі нада буде, то закінчу університет.

Четверо депутатів без вищої освіти обрані до парламенту за списками.

45-річна Світлана Фабрикант. №25 «Партії регіонів». Має загальну середню освіту. Не закінчила Одеський університет ім. Мечникова. Наприкінці 1990-х була головним редактором місцевої телекомпанії «Ріак-інформ». 2009-го очолила місцеву організацію «Сильної України» Сергія Тігіпка. Донедавна працювала в Міністерстві соцполітики — начальником відділу реформування соцсфери патронатної служби віце-прем'єра Тігіпка.

69-річний Мустафа Джемілєв. №12 «Батьківщини». У травні 1944-го його разом з іншими кримськими татарами депортували до Узбекистану. Там працював токарем на авіазаводі. За антирадянську діяльність засуджений до 15 років. Коли повернувся в Україну, очолив Меджліс кримськотатарського народу. Обирається нардепом із 1998-го.

52-річний Анатолій Вітів. №6 «Свободи». Навчався в профтехучилищі міста Стрий на Львівщині. Був слюсарем. До обрання в парламент працював менеджером зі збуту луцької приватної компанії «Мельник Є.І.», що торгує деревиною. Очолював Волинський обласний осередок «Свободи», обирався депутатом облради. У декларації про доходи зазначив, що заробив торік 1200 грн, а дружина — 17 тис.

51-річний Олександр Мирний. №18 «Свободи». Керував хмельницьким товариством «Агрос-Віста», що вирощує свиней. Заробив торік 7,5 млн грн. Надав свій офіс у центрі Києва для партійного штабу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-12-2012 17:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100