26.04.2024 05:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сланцевий газ і національна безпека

 

 

Польща розпочала видобуток сланцевого газу і фактично стала флагманом у промисловому освоєнні новітніх альтернативних енергоресурсів у Європі. Це дозволило уже на сьогодні радикально збільшити кількість робочих місць в металургійній, будівельній і машинобудівній галузях, а доходи тих районів Польщі, на території яких почався видобуток уже виросли на 10-15 відсотків, рівень заробітної плати зріс на 15-20 відсотків. Але не лише це стало ключовим мотивом для польських еліт у питанні видобутку сланцевого газу. Енергетична безпека країни, здешевлення ціни енергоносіїв і подолання енергозалежності від Кремля стали підставою оголосити видобуток сланцевого газу національним пріоритетом Польщі.

І тепер Польща має потенціал стати найбільшим європейським експортером природного газу.

Можна Польщу любити, або не любити. Але ні в кого не виникає сумнівів, що за останні двадцять років, наш західний сусід продемонстрував набагато вищі досягнення в розвитку економіки і зміцненні безпеки своєї країни.

Без сумніву, видобуток сланцевого газу є вирішенням стратегічних завдань держави одночасно у сфері і економіки, і національної безпеки.

Тому, зрозумілою є істерика Кремля і «Газпрому» з приводу видобутку сланцевого газу.

Згідно оприлюднених Агентством внутрішньої безпеки Польщі даних, масштабна інформаційна кампанія в Європі і Польщі для дискредитації технологій видобутку сланцевого газу, (які, як стверджують «незалежні експерти» і «захисники рідного довкілля» є «екологічно небезпечні») організована російськими спецслужбами, які масово підкупляють представників політичних, екологічних і інформаційних кіл Польщі та інших країн, зацікавлених у видобутку власного сланцевого газу. «Газпром» раптом став «ідейним натхненником» і спонсором екологічного руху в цих країнах. Почитайте статті Віктора Медведчука про сланцевий газ і ви зрозумієте, як панічно жахається Кремль видобутку сланцевого газу в Україні. І не треба аналітичних довідок спецслужб...

Немає сумнівів, що Путін і вся фінансово-політична та пропагандивна машина Кремля з стократ більшою, аніж щодо Польщі, запеклістю блокуватиме видобуток сланцевого газу в Україні.

Насправді для України питання національної безпеки стоїть значно гостріше, ніж для Польщі, яка вже сьогодні є у ЄС і НАТО. Енергетична незалежність – це ключова складова державної незалежності України. І загроза для нас, саме у питанні видобутку сланцевого газу, є набагато масштабнішою, зважаючи на кількість різношерстих «агентів впливу» Кремля, що діють в Україні.

Тому, якнайшвидший промисловий видобуток сланцевого газу має стати одним з ключових пріоритетів для українського табору. Разом з цим маємо недопустити проведення корупційних, «сімейних» схем під час вирішення стратегічного для України питання енергонезалежності.

Можна довго і плаксиво тужити з приводу любові до «неньки», а можна твердо і послідовно відстоювати національний інтерес. Тут і зараз найбільш ефективно відповідаючи на головні виклики сьогодення. Усе, що сприяє зміцненню безпеки та незалежності держави, робить нас сильнішими.

 

 

 

 

 

Андрій Парубій, народний депутат України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-08-2013 7:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100