19.04.2024 11:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Поради політв'язням режиму Порошенка від адвоката Олега Веремієнка

Інсайдерська інфо від мого джерела. Наш дорогий (п)Резидент дав карт-бланш мєнтам, прокурорам та судам на затримання і по-суті террор відносно всіх-всіх нєдовольних добровольців, військових та активістів-волонтерів, які були під Радою 31.08.15 (та їх оточення теж). Тому 10 порад, які варто виконувати, якщо Ви попали під удар:

1. Не ходіть самі на тел. «запрошення» до ментів — тільки по повістці!
Знаєте чому так? В повістці зафіксовано дуже багато корисної інформації, як то ЧАС на коли Вас викликають, себто є відправна точка.
Якщо Ви прийшли СаМІ — Вас можуть фактично викрасти й тримати де завгодно і скільки завгодно, катувати, і ніхто про це не знатиме.
Вам треба протриматись 72 години, і хоча б першу добу нічого не підписувать взагалі, як би Вас не пресували!

2. Ходіть на виклики до Ровд МвС Тільки з адвокатом. Навіть якщо Ви свідок.

3.Ніяких пояснень нікому не пишіть, показань не давайте. Ви маєте право зберігати мовчання. Користуйтесь своїм правом!

4.якщо мєнти зупинили Вас на вулиці і вимагають з ними кудись пройти-проїхать тощо — ідентифікуйте їх, попросіть представитись — показати корочки свої — перепишіть їхні прізвища. Це збавить їхній пил трохи.
Зробіть селфі з копами і викладіть у себе на сторінці. Друзі будуть принаймні знати де Вас шукати.

6. Якщо Вас таки затримують «до виясненія» — дізнайтесь куди Вас везуть і повідомте про це комусь з друзів смс, або по тел.

7.якщо Вас збираються обшукати — вимагайте присутність 2 незацікавлних понятих. Це зменшить вірогідність підкидання вам наркоти, зброї, набоїв тощо.

8. Зашийте кармани на одязі! Це унеможливить підкидання вам наркоти та інших «запрєтів». Це практична порада (від старих бандитських адвокатів).

10. Якщо Вас таки затримують — вимагайте дати Вам тел. І повідомте про це рідних близьких, викличте свого адвоката! Ніяких показів не давайте. Жодних паперів не підписуйте! Якщо Ви відмовились від підпису ментам доведеться шукати 2 понятих, щоб це засвідчити. А у Ваших адвокатів буде 2 свідка ментовського бєспрєдєла.

Все що Ви скажете — буде використано проти Вас. Ст.63 Конституції — право зберігати мовчання поширюється на вас і ваших близьких родичів теж.

З момента коли Вас опитали слідчі — будьте готові до обшуків. Це вже тема окремої публікації.

Загальна порада — не вірте ніколи мєнтам, не ведіться на їх «доброту». Їхнє завдання зараз — Вас посадити; підвищуючі «розкриваємость».

Олег Веремієнко, адвокат, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-09-2015 20:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100