19.04.2024 19:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Лук’янівському СІЗО вбито 26-ти річного політв'язня Макара Колеснікова

У новорічну ніч в Лук'янівському СІЗО Києва помер 26-річний член організації «Білий Молот» Макар Колесніков.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала координатор групи «Комітет визволення політв'язнів» Тетяна Близнюк.

За її словами, правоохоронці стверджують, що хлопець помер від серцевого нападу. Інцидент стався у 28-й камері слідчого ізолятора.

«Хлопці з „Білого Молота“, яких ми називаємо „Група Калугіна“, займалися тим, що виявляли наркопритони і повідомляли ментам, щоб ті їх закрили. У результаті самі потрапили за грати», — написала Близнюк у соцмережі.

За офіційними даними, Колесников перебував у СІЗО з травня 2014 року разом з трьома членами «Білого Молота» за звинуваченням у викраденні людей та інших злочинах.

В січні 2015 року група депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект про «амністію політв'язнів». У число амністованих мав потрапити і Макар. Проте цей проект закону навіть не поставили на голосування.

Організація «Білий Молот» під час Революції Гідності входила до Правого сектору, а її бійці були у перших лавах захистників демократії під час сутичок на Банковій, Грушевського, Майдані Незалежності.

За даними Комітету визволення політв’язнів в Україні є 110 політично переслідуваних та політичних в’язнів. Серед них – Віта Заверуха, Денис Поліщук та Андрій Медведько, Григорій Гульвіченко і Лесь Черняк, Богдан Тицький, Володимир Гроцков, Ігор Мосійчук.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-01-2016 11:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100