23.04.2024 15:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко з 1 липня підвищує тарифи на тепло для українців майже вдвічі. Подробиці

nirki-komunalka1

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

Про це заявив інформаційному агентству глава регулятора Дмитро Вовк, повідомвляє Національне бюро розслідувань України.

За словами колишнього високопосадовця фірми «Рошен» президента Порошенка, відповідне рішення НКРЕКП прийняла на засіданні 5 травня 2016 року.

«Відсоток залежить від підприємства (теплопостачання — ред.) левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, інше — перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію», — сказав він.

Співрозмовник агентства підкреслив, що комісією затверджені заходи щодо збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%.

«Ще 14% — в процесі і на совісті підприємств і органів місцевої влади. Кращий (з оснащеності лічильниками тепла — Ред.) Київ, гірші — Полтава та Тернопіль», — сказав Вовк.

Глава НКРЕКП розповів байку, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

«Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо — серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи щодо „розшивки“ вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст», — резюмував Вовк.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів Гройсмана з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тисяч гривень за тисячу кубометрів, для виробників теплової енергії — 6,81 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-05-2016 20:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100