8.05.2024 16:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Операція Ы: В боротьбі проти України Росія видала себе ... за ООН

Багато українських (?) інформагенцій звично передрукували фальшивку, якою слова «рекомендація Росії» замінено на «рекомендації ООН».

Йдеться про тексти повідомлень про наступну подію:
> Прийняття російської мови як другої державної в Україні – «це інструмент витіснення української мови, знищення української нації і української держави». Про це сказав сьогодні на брифінгу в МЗС України представник України в Раді ООН з прав людини Володимир Василенко.

> За його словами, саме така стратегія і «задуми тих, хто намагається нав`язати Україні другу державну мову». Василенко відзначив, при обговоренні української доповіді при її переобранні в Раду ООН з прав людини Україні була дана рекомендація ввести російську мову другою державною .

> «Ми цю рекомендацію відкинули, тому що є Конституція України, яка визначає українську мову як єдину державну мову в наший країні. І ця норма конституційна, вона абсолютно відповідає, повністю відповідає європейській практиці», – вважає радетель про права людини. За словами Василенка, були також знехтувані рекомендації (дані Канадою і Росією) про захист лінгвістичних меншин. Причина: такого поняття немає в українській Конституції і в законодавстві. Всього при обговоренні доповіді Україна отримала 40 рекомендацій щодо поліпшення ситуації з правами людини, 32 з них були прийняті, 5 узяті до розгляду, 3 – відхилені.

> Василенко відзначив, що українська «доповідь була сприйнята дуже позитивно», і 21 травня Генеральна асамблея ООН переобрала Україну в Раду ООН з прав людини, що, за його словами, «свідчить про визнання з боку ООН прогресу в забезпеченні прав людини в Україні»

За словами самого Василенко, обидва рази йшлося про рекомендації, висунуті Росією , а не ООН, як це неправдиво передали інформаційні агенції, в тому числі й «українські». Типовою маніпуляцією стали повідомлення таких агенцій під заголовками на кшталт: «Україна відкинула рекомендації ООН про мови»
Як відомо, маніпулювання заголовками ЗМІ використовують не стільки для залучення уваги читачів, скільки для спотворення та дезінформації: кількість людей, що просто переглянула заголовки, в десятки і стоні разів перевищую кількість уважних читачив новин.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-05-2008 12:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100