18.05.2024 07:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гриценко категорично проти обрання президента в парламенті

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко виступає категорично проти ідеї обрання президента у Верховній Раді. Про це він заявив у інтерв'ю інтернет-виданню «Главред». «Якщо в Раді голосуватимуть зміни до Конституції з метою обрання президента в парламенті, я виступатиму категорично проти. І голосуванням, і публічно», — наголосив народний депутат.

«Попередня інформація свідчить про те, що будуть спроби переламати через коліно Конституцію з метою працевлаштування Віктора Федоровича: можливо, будуть внесені зміни, ключовим моментом яких буде обрання президента в парламенті, — розповів він. — Я категорично проти цього, бо вважаю, що, по-перше, не можна забирати в людей фактично останнє, що у них залишилося з точки зору впливу на кадрову політику в державі, – всенародне обрання глави держави – Президента – верховного головнокомандувача. Друге, що, мабуть, ще більш важливо: на переломному етапі глибокої кризи, яка не закінчиться ні через півроку, ні через рік, має бути сильна президентська вертикаль. Така вертикаль можлива лише тоді, коли президент обирається народом, а не шляхом кулуарних домовленостей кількох людей в парламенті».

Гриценко вважає, що цю ідею можна втілити вже у лютому-березні наступного року: «До Нового року проголосувати зміни до Конституції в першому читанні, під час парламентських канікул до наступної сесії отримати висновок Конституційного Суду, і в лютому-березні трьомастами голосів прийняти ці зміни в другому читанні. Якщо підуть за зовсім екстремальним сценарієм, то можуть у перехідні положення оновленої Конституції записати пункт про введення її в дію негайно, з невідкладним обранням президента в парламенті».

За словами народного депутата, цей шлях містить в собі небезпеку, адже фактично виштовхується з політичного майданчику нинішній глава держави. «Дійсна консолідація влади можлива тільки за участю трьох – Ющенка, Януковича і Тимошенко. Викинути будь-кого з них силою – це неминучий конфлікт. Але конфліктний розвиток подій, який може спричинити ще один указ про дострокові вибори, протистояння й бійки у Верховній Раді, спроби з'ясувати, хто за кого – це не те, що зараз потрібно державі».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2008 18:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100