20.05.2024 02:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Web-архіви не горять, шановні технологи БЮТ

Днями я писав про нові персональні блоги Юлії Тимошенко, які роблять для неї політтехнологи, що не знають біографії власного лідера – і заодно вирішив перевірити, що ж коїться зі старими інтернет-проектами Юлії Володимирівни.

Я був дуже пригнічений.

Існував колись у Тимошенко сайт \"Ідеальна країна\", де в 2007 році вона опублікувала повний текст свого \"Українського прориву\", який обіцяла здійснювати на посаді прем\'єр-міністра.

Але виявилося, що автори сайту змінили його наповнення.

Тепер на \"Ідеальній країні\" немає тексту \"Українського прориву\" з усіма 12 лініями прориву!

Тепер немає де звіряти обіцянки Юлії Тимошенко та її кроки на посаді. Тепер \"Ідеальній країна\" – це якийсь чи то форум, чи то соціальна мережа.

— А як же \"Український прорив\"? Де можна знайти його повний текст? – запитаєте ви.

Як виявилося, ніде.

На новому сайті Тимошенко його немає, на старому – лише стислий прес-реліз. У партії \"Батьківщина\" взагалі немає веб сайту (!), а на сторінці БЮТ також відсутня повна версія \"Українського прориву\".

Справді, що ж робити? Де мені тепер шукати нахнення?

Років 20 тому ідеологи БЮТ могли би сказати, що \"Українського прориву\" в тому вигляді, як я шукаю, не існувало взагалі. Що мені це просто привиділося. І довести щось було би складно.

Але в інтернеті архіви не горять.

Є такий сайт web.archive.org, де зберігаються копії навіть знищених чи закритих сайтів.

І тут мені нарешті вдалося знайти те, що я шукав – повний текст \"Українського прориву\"! З усіма 12 лініями прориву і викладом обіцянок Юлії Володимирівни Тимошенко! Зберігся навіть телефон гарячої лінії.

Щоб, раптом, нічого не сталося з web.archive.org, я скопіюю в себе лише уривки з розділу \"Антикорупційний прорив\" і принагідно нагадуватиму, що ж нам такого обіцяла Юлія Тимошенко в 2007 році і що ми бачимо сьогодні.

Наприклад, два роки тому Юлія Тимошенко зробила дуже здорову пропозицію – призначати на державні монополії за конкурсом. Про це ви теж знайдете згадку в переліку обіцянок.

А що виявилося? Можливо, якийсь конкурс і відбувався, але в кабінеті Юлії Володимирівни. Бо інакше не пояснити, чому \"Нафтогаз\" отримав ІСД, \"Енергоатом\" – Мартиненко зі Жванією, \"Укрзалізницю\" – Литвин, \"Укрзалізничпостач\" – Василь Хмельницький.

Або ще одна обіцянка Юлії Володимирівни зразка 2007 року, яка мені дуже сподобалася. \"Ввести у законодавство України норми щодо звільнення з роботи високих посадових осіб та податківців, чиї (або членів їх сімей) задекларовані доходи не відповідають дійсності, а витрати не мають чітких пояснень щодо джерел фінансування\".

Боюсь, що за цією статтею доведеться звільнятися самій Тимошенко, яка вже два роки не може пояснити джерела доходів власного чоловіка.

Але не буду псувати враження від прочитання \"Українського прориву\".

Отже, насолоджуємося разом!

\"УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ\"

\"4.1 Боротьба з корупцією.

Корупція є однією з причин проведення позачергових виборів. Представники олігархів вирішили, що зможуть \"докупити\" народних депутатів до 300 чоловік, однак демократичні сили не допустили цього. З позачерговими виборами відбудеться оновлення Верховної Ради. В новому складі законодавчого органу БЮТ зобов\'язується проводити рішучу боротьбу з корупцією.

Основними суб\'єктами бюджетного планування, законодавчої діяльності та виконавцями даної сфери є:

Верховна Рада України;

Кабінет Міністрів України;

Правоохоронні органи: МВС, СБУ, Генпрокуратура;

Рахункова палата;

Голова КРУ;

Міністерство фінансів України;

Державна податкова адміністрація;

Державна митна служба України.

Основна робота БЮТ у цій сфері буде направлена на створення максимальної прозорості органів державної влади.

Держаний службовець, який працює у державних органах влади, повинен розуміти, що його діяльність і певною мірою приватне життя стануть публічними для народу. Люди повинні знати, що чиновник робить, як і де він відпочиває, на що витрачає кошти. Це передбачає реалізацію наступних політичних, економічних, правових, соціальних, морально-ідеологічних, правоохоронних та міжнародних заходів:

Формування політичної волі усіх гілок влади на боротьбу з корупцією. Ми вимагатимемо підписання усіма політичними силами та представниками уряду Кодексу честі, яким народні обранці на себе брали б зобов\'язання боротися із корупцією.

Посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за хабарництво; встановлення довічного ув\'язнення чиновників за корупцію.

Ліквідація депутатської недоторканності.

Наділення парламентської опозиції контрольними функціями за прибутковою та витратною частиною бюджетів, включно із закріпленим за опозицією правом очолювати Рахункову палату та інших контролюючих органів.

З метою ліквідації економічного підґрунтя для корупції скасування або перероблення усіх нормативних актів, що створюють підґрунтя для корупційних дій чиновників відокремлення бізнесу від влади;

Розроблення та введення в практику методології виявлення угод зацікавлених сторін та обрахунку збитків, наданих державі та власникам.

Загальна стандартизація та уніфікація законодавства з урахуванням досвіду розвинених країн та країн, що досягли успіху в боротьбі з організованою злочинністю та корупцією.

Ратифікація міжнародних антикорупційних актів та приведення у відповідність до них чинного законодавства щодо протидії корупції.

З метою зниження економічного підґрунтя для корупції знижувати вплив чиновництва на ухвалення економічних рішень та діяльність підприємств – саме виходячи з цього ми наполягатимемо на винятково аукціонній системі продажу земель несільськогосподарського призначення на конкурсній основі.

Створення спеціальної моніторингової комісії із залученням експертів та неурядових громадських організацій, яка аналізуватиме всі проекти законів та нормативних актів на предмет корупційних ризиків у разі їхнього запровадження.

Забезпечення оприлюднення інформації про використанні кошти державного та місцевих бюджетів.

Впровадження аукціонів на продаж державного майна та землі та відкритих тендерів при державних закупівлях у всіх відносинах та сферах державних органів незалежно від суми операції.

Встановлення у законодавстві вимоги оприлюднення чиновниками управлінського складу усіх рівнів своїх видатків, а також видатків та доходів своєї сім\'ї.

Ввести у законодавство України норми щодо звільнення з роботи високих посадових осіб та податківців, чиї (або членів їх сімей) задекларовані доходи не відповідають дійсності, а витрати не мають чітких пояснень щодо джерел фінансування.

Щорічне оприлюднення повної біографічної інформації про чиновника управлінського складу при прийнятті на роботи, а також після звільнення з роботи протягом 5 років. (Часто трапляється так, що чиновник після звільнення відкриває великий бізнес, невідомо за які кошти).

Запровадження імперативного мандату для депутатів всіх рівнів – права Блоку чи партії відкликати тих депутатів, які не виконують передвиборної програми.

Запровадження механізму конкурсного призначення керівників підприємств всіх національних акціонерних компаній, підприємств державної власності, або акціонерних товариств, де контрольний пакет акцій належить державі.

Посилення правових механізмів захисту господарюючих суб\'єктів від тиску правоохоронних, податкових та перевіряючих органів.

Проведення реформи правоохоронних та судових органів, створення спеціального органу щодо координації діяльності усіх суб\'єктів протидії корупції з завданнями відпрацювання стратегії та контролю щодо боротьби з корупцією.

Припинення практики \"фінансової підтримки\" владних та силових структур (включаючи ДАІ) з боку комерційних банків та окремих підприємств з метою отримання різного виду пільг.

Покращення матеріально-технічного забезпечення суб\'єктів протидії корупції.

Вдосконалення системи підбору, навчання та професійної підготовки кадрів правоохоронних органів, що ведуть боротьбу з корупцією.

Підвищення рівня соціального захисту та матеріального і житлового забезпечення правоохоронців та суддів; забезпечення особистої безпеки їм та членам їх сімей.

Запровадження дієвої системи патріотичного, морально-психологічного та культурно-естетичного виховання правоохоронців.

Створення умов для розвитку незалежної преси та висвітлення у пресі та на телебаченні випадків розкриття корупції, кримінальної діяльності тощо; формування через ЗМІ у всіх категорій громадян негативного ставлення до корупції та корупціонерів, відчуття неминучості покарання за корупційні діяння, рівності усіх категорій суб\'єктів корупційних відносин перед законом.

Ініціювання програм правової освіти щодо подолання звичаєвої \"побутової\" корупції.

Створення при всіх органах державної влади, вищих та середніх навчальних закладах, а також при правоохоронних органах гарячої телефонної лінії для того, щоб громадяни могли зателефонувати і розповісти про факт корупції, тиск та вимагання.

Проведення та публікацію щорічних соціологічних опитувань щодо стану корупції в країні.

Створення умов для здійснення громадського контролю за діяльністю органів державної влади: створення Громадських рад при усіх органах влади, незалежно від їх доступу до фінансових ресурсів та обсягів витрачання коштів.

Створення наукових установ вивчення організованої злочинності та корупції із залученням юристів, економістів, журналістів, представників силових структур, підприємців.

 

Сергій Лещенко. Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-10-2009 21:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100