28.03.2024 17:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Субмарина російського Чорноморського флоту таємно покинула Севастополь та зламалася біля берегів Грузії

pidvod choven1У ніч із 20 на 21 листопада на борту наразі єдиного боєздатного підводного човна ЧФ «Алроса» сталася позаштатна ситуація. У цей час субмарина, яка базується у Севастополі, перебувала за 150 кілометрів від Сухумі (Абхазія). Моряки спробували владнати проблему самотужки, але о 8.05 наступного дня довелося давати сигнал SOS. На пошуки човна відправили кілька літаків.
Тим часом про аварію повідомило інтернет–видання «Флот–2017». Перша реакція російського командування — заява про те, що на місці аварії «Алроса» виконувала «навчально–бойові завдання», а поломка на ній незначна й «не несе загрози ні для екіпажу, ні для самого човна». За інформацією «Флот–2017», «Алроса» таємно, у підводному положенні, покинула севастопольську гавань, її супроводжувало рятувальне судно «Епрон». Українську сторону про рейд не повідомили. Проблеми «Алроса» має якраз із двигунами, і настільки серйозні, що втратила хід. Безпомічного «нічного мисливця», який так конспіративно покинув український берег, буксирували до Новоросійська, де мають з’ясувати причини проблем із двигунами.
Реакція ураїнських військових експертів на чергову витівку ЧФ РФ, яка закінчилася аварією, спокійна. «Ситуація, коли підводний човен з професійно непідготовленим екіпажем та несправною матеріальною частиною виявився біля узбережжя «потенційного противника», більш за все виглядає як авантюра, — каже Володимир Безкоровайний, перший командувач ВМСУ, а зараз — радник міністра оборони України. — Загрозою для України таку діяльність я б не назвав. Зрештою, посилати несправний підводний човен для виконання якихось завдань — це загроза насамперед самій Росії, оскільки очевидний потужний удар по її військово–морському іміджу». Нагадаємо, за останній час це не перша аварія на ЧФ РФ. 7 вересня цього року на флагмані ЧФ ракетному крейсері «Москва», який перебував біля пристані у Севастополі, стався вибух і пожежа. Тоді російське командування також до останнього намагалося приховати факт аварії, а коли про це дізналися ЗМІ, оголосило його «незначним».
 
 

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-11-2009 20:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100