20.04.2024 00:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тендерна мафія домоглася ухвалення нового корупційного закону про держзакупівлі

tender palata new1Верховна Рада ухвалила Закон «Про здійснення державних закупівель». 

За закон проголосувало 245 депутатів. З них 156 від Партії регіонів, 50 -від БЮТ, 10 — НУНС, 27 комуністів, 2 позафракційні. Не голосувала фракція Блоку Литвина.

Закон встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Він застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, які повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт — 300 тисяч гривень.

Державне регулювання та контроль у сфері закупівель здійснюють Уповноважений орган (Міністерство економіки, де передбачається створити окремий структурний підрозділ.) та інші органи відповідно до їх компетенції.

Контроль у сфері закупівель, у разі наявності відповідних запитів.

Законом передбачено, що з метою розгляду скарг при Міністерстві економіки створюється і діє орган оскарження, який формується на засадах паритетної участі представників державних органів та незалежних фахівців з питань державних закупівель у складі 14 осіб, з яких не менше третини повинні бути з вищою юридичною освітою.

Строк повноважень членів органу оскарження складає 3 роки.

Ухвалення викликало неоднозначну реакцію в залі. Бютівець Ляшко заявив, що він повертає корупцію в тендерній сфері. Його підтримав нунсівець Віктор Бондар.

«Я не розумію позицію Партії регіонів. Ваш кандидат заявив, що каленим залізом викорчовуватиме корупцію. Чом саме зараз ви приймаєте цей закон, щоб його підписав президент Ющенко, а не президент Янукович?», — запитав депутат.

«Ви ґвалтуєте Верховну Раду — змушуєте порушувати регламент розгляду питання — бо не хочете, щоб ваш президент брав на себе цю ганьбу», — додав Бондар.

За корупційний закон проголосували майже всі регіонали, всі комуністи, декілька десятків бютівців, більшість з яких донедавна була помічена у керівництві Тендерної палати.

 

Grivna.eu

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-02-2010 23:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100