19.04.2024 10:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лазаренко отримав від Юлії та Олександра Тимошенків хабарів у розмірі 86 мільйонів доларів

Tim&Lazarenko1Генпрокуратура таємно від громадськості ще у 2008 році закрила кримінальну справу проти Павла Лазаренка за отримання хабарів від подружжя Тимошенків.

Про це заявив на прес-конференції екс-заступник генпрокурора Микола Обиход, який був куратором справи Юлії Тимошенко.

«Як стало відомо, ще 12 березня 2008 року Генпрокуратура закрила кримінальну справу щодо Лазаренка в частині отримання хабарів від подружжя Тимошенків. Це рішення було приховано від громадськості, яка до цього часу про нього не знала», — сказав Обиход.

Він нагадав, що українською Генпрокуратурою Лазаренко був притягнутий до відповідальності за отримання хабарів від Юлії та Олександра Тимошенків у розмірі 86 мільйонів доларів.

Закриття справи про отримання Лазаренком хабарів від подружжя Тимошенків дозволило адвокатам екс-прем'єра стверджувати в американських судах, що уряд України не має претензій до Лазаренка, окрім 15 мільйонів доларів.

Обиход зазначив, що ці 15 мільйонів доларів були отримані на рахунки Лазаренка не від подружжя Тимошенків, а від інших фігурантів справи.

При цьому Обиход розповів, що генпрокурор Олександр Медведько особисто підписав лист на ім'я адвоката Лазаренка Марини Довгополої про закриття справи проти Лазаренка в частині хабара від подружжя Тимошенків.

«Цей лист американські адвокати Лазаренка використовують як доказ того, що Україна не може претендувати на кошти, арештовані в США на рахунках Лазаренка», — заявив колишній заступник генпрокурора.

«Чому сам Медведько підписав цього листа, надавши тим самим особливої ваги відмові України від цих коштів, — це запитання без відповіді», — сказав Обиход.

За його словами, в Україні залишається відкритою справа відносно Лазаренка, однак у ній більше не фігурують епізоди щодо отримання хабарів від подружжя Тимошенків.

Як відомо, кримінальна справа відносно Юлії Тимошенко щодо давання хабара Лазаренку була закрита одразу після «помаранчевої революції» у січні 2005 року тодішнім генпрокурором Святославом Піскуном.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-02-2010 15:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100