29.03.2024 10:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонали розвели комуністів з посадами як лохів

komutits1Фракція Компартії в парламенті звинувачує Партією регіонів у невиконанні коаліційних домовленостей щодо кадрових призначень.

Як пише «Дело», наступного пленарного тижня фракція КПУ має намір провести засідання, на якому дасть оцінку кадровим призначенням нового президента й уряду.

На думку депутатів від Компартії, останні призначення, зроблені новою владою, не відповідають коаліційним домовленостям. Зокрема це стосується перших призначень на губернаторські посади, де всі кандидатури представлені винятково Партією регіонів.

«Чому, приміром, не можна було призначити губернатором Вінницької області нашого соратника Валерія Бевза?», — обурюється комуніст Леонід Грач.

На його думку, недотримання пропрезидентською політичною силою квотного принципу може призвести до розпаду чинної коаліції в парламенті й дострокових виборах.

За інформацією газети, комуністи виставили Партії регіонів останню кадрову умову, від якого залежить стабільність коаліції. Її суть зводиться до того, що головою Державної митної адміністрації повинен стати представник фракції КПУ, голова комітету парламенту з боротьби з корупцією та оргзлочинністю Ігор Калетник.

Його призначення на цю посаду очікувалося ще минулого тижня, але дотепер кадрове рішення не ухвалене. На думку Грача, затримка може бути викликана тим, що «регіонали» передумали віддавати цю посаду комуністам.

Соратниця Грача Катерина Самойлик пророкує, що якщо коаліціянти не спрацюються, доведеться йти на дострокові вибори.

«Моя особиста думка: Партія регіонів зараз намагається узурпувати владу – це обурливо», — констатує вона. Самойлик свого часу пророкували посаду міністра освіти, яку зрештою отримав «регіонал» Дмитро Табачник.

На запитання, чи вдасться Компартії відвоювати посаду голови Держмитниці для свого представника, Самойлик відповіла: «Боротися не збираємося, але кардинальні висновки зробимо».

У Блоці Литвина поки не мають наміру поспішати з висновками, але про проблеми усередині самої коаліції вже задумуються.

«Можуть виникнути суперечки при формуванні державного бюджету, адже всі коаліціянти будуть намагатися втиснути туди свої передвиборні обіцянки. А домовленості щодо кадрів поки дотримуються», — зазначив Сергій Гриневецький. Він претендував на посаду губернатора Одеської області, але туди призначили «регіонала» Едуарда Матвійчука.

У Партії регіонів про кадрові претензії союзників по коаліції воліють нічого не говорити. «У мене такої інформації (про кадрові розбіжності.) немає. Абсолютно всі рішення узгоджуються з іншими членами коаліції», — запевнив Михайло Чечетов.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-03-2010 15:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100