19.03.2024 07:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура не довела мільйонних збитків від дерибану майна міністром Єжелем

Ejel1Кримінальна справа проти нинішнього міністра оборони, а тоді головнокомандуючого Військово-морськими силами Збройних сил України Михайла Єжеля була закрита в 2004 році.

Про це йдеться у відповіді начальника головного управління військових прокуратур Юрія Війтєва на інформаційний запит «Української правди».

«Єжелю М.Б. у ході досудового слідства обвинувачення не пред'являлось», — наголошується  документі

«27.10. 2004 військовою прокуратурою Військово-Морських сил зазначену кримінальну справу закрито за відсутністю у діях службових осіб ВСМ збройних сил складу злочину», — зазначається у документі.

Також у відповіді наголошується, що законність постанови про закриття кримінальної справи перевірено головним управлінням військових прокуратур ГПУ.

«Підстав для її скасування немає», — зазначається в документі.

 Ejel pkokur1

Як відомо, у 2003 році за фактом реалізації військового майна ВМС України було порушено низку кримінальних справ.

В травні 2003 року тодішній заступник генерального прокурора Олександр Атаманюк повідомив, що ГПУ порушила кримінальну справу щодо Єжеля за статтями про перевищення військовою службовою особою службових повноважень, а також халатне ставлення до військової служби.

Єжель обвинувачувався в реалізації за заниженою ціною кіпрській фірмі двох морських танкерів «Макіївка» і «Керч», що за його наказом були виведені зі складу Збройних сил без відповідного розпорядження Кабінету Міністрів.

Остаточна ціна суден була зменшена майже на 1 млн. грн.

Також за заниженою ціною за наказом адмірала, було продано рефрижераторне транспортне судно «Ялта», що також було виведено зі складу ВМС.

Восени 1998 року також за наказом Єжеля були укладені і виконані договори фрахтування сухогрузу «Горлівка» для перевезення мандаринів з порту Батумі (Грузія) в українські порти. Заправлення суден, що перевозили даний товар, було здійснене з недоторканних запасів ВМС України.

Атаманюк також повідомляв, що, за попередніми даними, загальна сума збитків, заподіяних державі внаслідок дій Єжеля, складає близько 3 млн. грн.

Перед цим наприкінці квітня тодішній президент Леонід Кучма за результатами відвідування військових об'єктів у Криму звільнив Єжеля з посади головкома ВМСУ, розкритикувавши ситуацію, що склалася у військових частинах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-03-2010 15:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100