1.05.2024 04:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Антидержавник Табачник хоче скасувати дубляж фільмів українською

Tabachnik Dmitro6Міністр освіти Дмитро Табачник виступає за скасування українського дубляжу іноземних фільмів і телепередач.

«Я, скажімо, виступав і виступаю — не тільки в опозиції — проти обов'язкового обмеження показу фільмів російською мовою, англійською, французькою... Я вважаю, що кінопрокатник, який вклав у реконструкцію кінотеатрів великі гроші, має право вибирати», — сказав Табачник в інтерв'ю «Эху Москвы».

На його думку, «держава повинна підтримувати українську мову тим, що давати дотацію на гарні дитячі мультфільми українською мовою, на дитячі книжки».

«Допомагати, але не нав'язувати, не вбивати!», — заявив Табачник.

На питання, чи буде він прихильником скасування «цих обмежень щодо фільмів», міністр відповів:

«Я буду прихильником скасування обмеження і щодо фільмів, і щодо телеканалів. Я вважаю, що не повинна держава керуватися заборонною позицією».

Він також заявив, що після введення обов'язкового перекладу художніх фільмів українською мовою «кількість відвідувань в кінотеатрах Львова впала мало не на третину».

«Тому що залучити глядача можна тільки одним — конкуренцією. Зробити дубляж, і музику, і якість перекладу фільму — американського, французького, німецького — українською мовою краще, ніж це роблять ті студії, які російською», — сказав Табачник.

«Ось це я розумію, як європейську норму поведінки. Не змусити, не зламати державним рішенням через коліно, плюндруючи прокатників, плюндруючи телепродюсерів, а фінансувати і підтримувати просування державної мови», — додав він.

Крім того, Табачник виступає протии обмеження мовлення російських телеканалів на території України.

«Що стосується проблеми мовлення. Ви знаєте, я думаю, що безглуздо в 21 столітті, в країні, яка претендує на перебування в європейському культурному, інформаційному просторі, будь-які обмеження», — сказав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-04-2010 23:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100