25.04.2024 23:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Корумпований українофоб Табачник видаляє зі шкільних програм згадки про українську мову. Колаж

 

У нових Державних стандартах базової і повної загальної середньої освіти практично відсутній український зміст.

Про це заявила президент Міжнародного фонду імені Ярослава Мудрого Валентина Стрелько.

За її словами, поняття «державна мова» в освітніх стандартах підміняють терміном «рідна», що відкриває можливості для просування російської мови в освітній простір.

«Державна мова — українська — не виділяється окремим розділом, а йде в розділі „мови та літератури“, через кому з „мовами національних меншин“ ... Мабуть, щоб уникнути прописування головної мети і складових її вивчення», — зазначає Стрелько.

"Ми проаналізували підручники з української мови для початкових класів. Це в цілому 743 сторінки. На них — всього 27 тез або пропозицій, де згадуються слова, пов'язані з Україною. Лише двічі у вправах вживається термін українську мову: «Українська мова — державна мова України» та «Ми — українці. Мова наша — українська», — додає Стрелько.

За її словами, разом з тим у «Книгах для читання» для початкових класів немає оповідань з історії України, про героїв-козаках, героїв боротьби за незалежність України.

При цьому історія України входить до загального розділу «суспільствознавство», а замість терміна «українська нація, український народ» вживається термін «населення України».

«Зараз у початкових класах, які навчаються за старими стандартами, є предмет „Я і Україна“. За новими стандартами через кілька років цього курсу e початковій школі не буде», — заявила експерт.

Разом з тим в МОН не згодні з думкою про незадовільний стан патріотичного виховання в країні. Відомство апелює до переліку заходів, які сприяють «патріотичному вихованню  — „Зірниця“, „Молода гвардія“, святкування перемоги у Великій Вітчизняній війні і таке інше».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-10-2013 10:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100