2.05.2024 22:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Конституційний Суд легалізував урядову азаровщину

Konst sud1Конституційний Суд визнав право депутатів входити до коаліції навіть, якщо вони не є членами фракцій, які її сформували.

Таке рішення оголосив голова КС Андрій Стрижак.

«... окремі народні депутати, зокрема ті, які не перебувають у складі депутатських фракцій, що ініціювали створення коаліції депутатських фракцій у ВР, мають право брати участь у  формуванні коаліції депутатських фракцій», — зачитав рішення голова КС.

У своєму рішенні КС зазначив, що рішення від 2008 року, які забороняло формування коаліції окремим депутатам, було ухвалено без врахування регламенту Верховної Ради, що був ухвалений як закон у 2010 році.

Рішення КС оскарженню не підлягає. Стрижак додав, що один суддя висловив окрему думку щодо цього рішення.

Після завершення засідання регіонал Юрій Мірошниченко заявив журналістам, що рішення КС легалізувало нинішню парламентську коаліцію.

«Виходячи з сьогоднішнього рішення, діяльність коаліції є конституційною, законною і ніякі політичні дискусії не завадять виконувати свої повноваження як членам коаліції, так і уряду», — наголосив регіонал.

Конституційний суд у нових обставинах може змінити своє рішення щодо формування коаліції окремими депутатами.

Про це на брифінгу заявив голова КС Андрій Стрижак.

Стрижак відкинув звинувачення, що рішення КС суперечить рішенню 2008 року про недопустимість утворення коаліції окремими депутатами.

«Ви не знайдете у двох рішеннях норм, які б суперечили одна одній, бо правова ситуація в 2010 році змінилася порівняно з 2008 році. Адже було прийнято закон про регламент», — сказав він.

Стрижак заявив, що коаліція може формуватися окремими депутатами, тому що в Україні відсутній жорсткий імперативний мандат.

«У нас народний депутат — не кріпак і він виражає волю не партії, а народу. І присягу депутат складає не партії, а народу. Почитайте присягу!», — порадив він журналістам.

За словами Стрижака, «у Конституції закладено дуалізм» — є елементи імперативного і вільного мандату.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2010 15:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100