19.04.2024 04:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокуратура незаконно затикає рота журналістам, що пишуть про вбивство ментами Ігоря Індила

Indilo1 Прокуратура Києва просить ЗМІ не спотворювати «громадську думку» про смерть студента в міліції.
«Дана подія обґрунтовано викликала негативний резонанс у суспільстві та потребує ретельного розслідування», — зазначають в прес-службі відомства.

Прокуратура звертається до журналістів, представників громадських організацій, службових осіб та громадян з проханням «утриматися від некомпетентних коментарів з приводу цієї ситуації, суб'єктивних оцінок події або власних міркувань щодо осіб, винних у смерті потерпілого».

У відомстві нагадали, що «збирання та оцінка доказів у цій справі, висунення обвинувачення винним особам є виключною компетенцією органів прокуратури».

«Намагання підмінити орган досудового слідства, зробити „сенсацію“ на оприлюдненні окремих, часто не перевірених та здобутих у сумнівний спосіб фактів, спотворює громадську думку про дійсний перебіг трагічної події, негативно впливає на учасників кримінального процесу», — заявляють в прес-службі.

Прокуратура столиці повідомляє, що за фактом смерті студента Ігоря Індила в Шевченківському РУ ГУ МВС в Києві слідчими органів прокуратури столиці активно проводяться допити свідків, відтворення обстановки і обставин події, виїмка і опрацювання документів та відеоматеріалів, огляди приміщень тощо.

Крім того, фахівцями Київського міського бюро судово-медичної експертизи завершується проведення призначеної у справі експертизи.

У відомстві обіцяють, що забезпечать «всебічне, повне і об'єктивне дослідження всіх обставин справи та прийняття після завершення досудового слідства законного рішення».

«Про хід та результати розслідування громадськість обов'язково буде поінформована», — зазначають в прес-службі прокуратури.

 

Читайте также журналисткое расследование Вадима Гладчука:

"В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео

«Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции». 

О подробностях убийства 26 мартя 2008 года в Шевченковском райотделе милиции основателя компании «Фокстрот», свидетеля дела об отравлении кандидата в президенты Виктора Ющенко Владимира Шульги читайте в статье Вадима Гладчука «Владимир Шульга. Фокстрот со смертью».

Как менты убивали студента Игоря Индило: реконструкция преступления

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Як зупинити вбивства громадян у відділках міліції?

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-06-2010 21:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100