26.04.2024 10:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Про міністра Могильова та «луценківські граблі»

Mogilov Anatolii4Пригадується один кумедний епізод, що трапився в Одесі чотири роки тому. Тодішній Міністр МВС, зібравши прес-конференцію з приводу приїзду до Одеси, раптом вирішив прокоментувати проникнення криміналу в виборні списки партій. Але наведений ним приклад викликав приступ гомеричного реготу у присутніх журналістів. Виявилося, що головним мафіозі міста, на думку Луценка, був відомий журналіст, правозахисник, головний редактор газети «Правое дело» Леонід Штекель.

З часом, звичайно, були і вибачення, принесені вже в інших умовах, але історія даний факт для нащадків зберегла, забезпечивши цілком доречною ремаркою: «звинувачуючи, перевіряй».

Міністру МВС взагалі не пристало гучних висловлювань: один подібний ляп вартий істотного зниження довіри до високої персоналії. Що, власне і сталося.

Як раз з першої третини 2006 року, популярність «термінатора» стала стрімко падати, закінчившись роздутою в ЗМІ «п'янкою» в німецькому аеропорту і подальшої доволі гучної відставкою.

Часи змінюються, персоналії йдуть, їхні місця оселяють інші. Бойового «термінатора» змінив формений Могильов. У автора цих рядків фігура нового міністра викликала цілком чітку асоціацію на «хамелеона». Могильов настільки самобутньо намагався влитися в навколишнє середовище, що його наміри відразу стали помітні: він то гримнув з приводу нетерпимості до вуличних акцій, то буквально відразу вирішив всіляко позагравати перед журналістами.

Треба визнати, Могильов поки не страшиться відставки, а тому і заяви його досить самовпевнені й далеко не завжди вкладаються в рамки чинного Основного закону. Втім, слово-то не горобець, хто ж його ловити-то буде?

Але особливим шиком у виконанні нового міністра все ж пролунав дзвінкий оплеск луценківських граблів. На вчорашній прес-конференції, Анатолій Могильов прокоментував заплановану на 24 червня під МВС акцію: «На 24 число знов заплановані акції протесту. Я вам скажу, що ці акції координує хлопець на прізвисько «Квітень», він є організатором всіх скінхедів, які воювали тут, на стадіонах».

Мстислав Квітень – творчий псевдонім відомого політолога і публіциста Юрія Ноєвого, члена київського міського комітету Всеукраїнського об'єднання «Свобода», відповідального за зв'язки зі ЗМІ. Називати Юрія «організатором скінхедів» все одно, що прилюдно заявити про свою некомпетентність.

Заява ВО Свободи пролунала досить оперативно:

«22 червня 2010 року відомий ксенофоб і по сумісництву міністр МВС Могильов під час прес-конференції у Києві заявив про те, що Громадянський марш супроти міліцейського свавілля, що відбудеться 24 червня біля Головного управління МВС, є акцією «скінхедів», а її організатором є «хлопець на прізвисько Квітень». Київська міська організація ВО «Свобода» вважає, що подібна заява спрямована на компрометацію організаторів цього заходу перед громадськістю та засобами масової інформації.– йдеться в заяві.

...Заява Могильова – це тактика продовження політичних репресій, яка почалася відразу після приходу до влади Януковича. Замість того, щоб зрозуміти, що нинішню українофобську політику Януковича не сприймає український народу, останній через свою репресивно-каральну систему нав’язує своїм опонентам кліше «хуліганів», «скінхедів».

Не дивно, якщо найближчим часом усіх опозиціонерів запишуть в «українсько-німецьких буржуазних націоналістів» як це було за совєцького окупаційного режиму. Сьогоднішнє МВС Могильова продовжує практику окупаційних НКВС-МГБ-КГБ, які називали українських патріотів «мазепинцями», «петлюрівцями», «бандитами», «бандерівцями» тощо»

Для кого ж пролунав пасаж Могильова? Для пенсіонерів, які просиджують біля телевізора, або для українського політикуму, що реагує на рівень гучності подібних заяв?

Впевненим у політичність крісла міністра, я нагадаю, що всі українські чиновники – від клерка до прем'єра – підкоряються Закону про державну службу, основні принципи якого: професіоналізм, чесність, компетентність; а етика держслужбовця передбачає високу культуру спілкування і шанобливе ставлення до громадян України. Також, Законом наказано не допускати дій, що негативно впливають на репутацію держслужбовця.

«Ну куди вже більше!» – Вигукне, розводячи руками читач. І буде правий. Могильов, здається, побив вже всі рекорди свого попередника по швидкості втрати авторитету. Боюся тільки, що нульова відмітка політичнної авторитетності шкали не остання крапка на градуснику нинішньої влади.

«Куди вже більше» – ми побачимо найближчим часом.

 

Олексій Ярославцев, ІА «Поряд з вами»
 

Читайте також:

Наклеп міністра Могильова на противників міліцейського свавілля

«Свобода» вимагає відставки міністра-брехуна Могильова

Кат Могила розповів журналістам ментовську байку про скінхедів

24 червня — марш проти міліцейського свавілля

Моего брата убили работники милиции! КТО СЛЕДУЮЩИЙ? (письмо в редакцию)

Очередная смерть в РОВД: «Он сам»

Очередная смерть в милиции: Дмитрию Ящуку помогли повеситься на шнурке от шортов?

Прокурор Києва Юрій Ударцов залякує журналістів допитами та забороняє розголошувати результати СМЕ у справі студента Індило

Как менты убивали студента Игоря Индило: реконструкция преступления

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Як зупинити вбивства громадян у відділках міліції?

Прокуратура незаконно затикає рота журналістам, що пишуть про вбивство ментами Ігоря Індила

Молодые украинцы протестуют против произвола милиции. Фото

Читайте также журналисткое расследование Вадима Гладчука:

"В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео

«Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции». 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-06-2010 11:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100