20.04.2024 14:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Колектив ТВі звернувся за захистом до Гіларі Клінтон

TVi-stejat1Генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький оприлюднив лист журналістського колективу до державного секретаря США Гіларі Клінтон. Цей лист було передано сьогодні пані Клінтон на зустрічі з журналістами та громадськими діячами. Також Микола Княжицький зазначив, що з подібними листами телеканал буде звертатись до лідерів демократичних держав. «Україна декларує, що вона хоче бути членом європейського співтовариства. А європейське товариство керується європейськими цінностями. Тому ми будемо звертатись до представників всіх демократичних держав», — зазначив керівник телеканалу ТВі.

У зверненні до Гіларі Клінтон наголошується на систематичних спробах знищення вільних ЗМІ та монополізацію інформаційного простору, що здійснюються представниками нової української влади. Журналісти й керівництво телеканалу ТВі підкреслюють, що саме після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах почався перегляд результатів конкурсу, згідно якого канал отримав частоти.

«З боку опонентів  виявилися телеканали, власником яких є голова служби безпеки України та член вищої ради юстиції Валерій Хорошковський. Ми вважаємо, що саме під його тиском було прийнято незаконне судове рішення, яке скасовує результати конкурсу і ставить під сумнів перспективи розвитку нашого телеканалу», – зазначено у листі. Наприкінці телевізійники з ТВі закликали пані Клінтон захистити їхні права й попросили, щоб Сполучені Штати дали зрозуміти новому українському керівництву, що без дотримання загальноприйнятих у цивілізованому світі стандартів воно не може розраховувати на підтримку в проведенні реформ.

Микола Княжицький зазначив, що після того, як Окружний адміністративний суд Києва прийняв абсурдне рішення про скасування конкурсу з виділення частот на мовлення, каналу ТВі загрожує закриття. «Зараз ми знаходимось лише в кабельних мережах й в ефірі партнерів телеканалів, за що платимо гроші й для нас це коштує досить багато грошей. Тому ми збиткові. Якби ми ці частоти освоїли, а на сьогодні ми вже більше ніж в 10 містах працюємо, то ми поступово стали б  прибутковими. Тоді з’являється сенс нашого існування, бо ми не благодійна організація. Зараз нас намагаються вимкнути в тих 10 містах, незаконно, здійснюючи цензуру. Це призведе до банкротства й закриття», — підкреслив пан Княжицький.

 

Читайте також:

Нащадки генерала Пукача стежать за директором ТВі Миколою Княжицьким. Відео

Міліція кришує незаконне стеження за журналістами телеканалу ТВі

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-07-2010 21:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100