28.03.2024 16:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Корумпована міліція відмазала нардепа-мафіозі з БЮТу Антона Яценка від ДТП. Фотофакт

Yacenko&ohoronaЦього року в День Конституції неподалік від адміністрації президента сталася цікава дорожньо-транспортна пригода: представницький автомобіль «Bentley Continental GT» вартістю понад 1,7 мільйона гривень зіштовхнувся з «Ладою 2110».За кермом «Bentley» перебував народний депутат від Блоку Тимошенко Антон Яценко, який явно був винуватцем дорожньої ситуації: «Лада» здійснювала лівий поворот по головній дорозі, а перед машиною нардепа висів знак «Дати дорогу».

 DTP Yacenko1

DTP Yacenko2

Інспектори ДАІ на місці пригоди опинилися майже одразу, оскільки поруч розташований в'їзд у адміністрацію президента. На очах міліціонерів водій «Лади», після нетривалої розмови з депутатом Яценком, просто... поїхав.

Після того правоохоронці разом з Яценком прискіпливо оглянули подряпини на коштовному бампері «Bentley». А потім співробітники міліції відштовхали машину на тротуар.

 DTP Yacenko3

 DTP Yacenko4

DTP Yacenko5

«Українська правда», яка була випадковим свідком всієї цієї ситуації, вирішила дізнатися подробиці інциденту. Зокрема, чи склали інспектори ДАІ, які так самовіддано допомагали депутату Тимошенко, протокол ДТП.

Зрештою редакція отримала відповідь на свій запит.

Лист від Департаменту ДАІ був вражаючим. Міліція стверджує, що ніякої дорожньо-транспортної пригоди просто не було!

«У черговій частині управління ДАІ головного управління МВС у місті Києві відсутня інформація про дану дорожньо-транспортну пригоду», — ідеться у листі.

«Опитаний водій автомобіля ВАЗ-21103 Васильєв В.М. категорично заперечив свою причетність до вказаної ДТП, а також наявність у них будь-яких матеріальних збитків або травм», — також сказано в документі.

Керівництво ДАІ стверджує, що інспектори мають право складати протоколи лише у випадку вчинення адміністративного правопорушення.

Згідно зі статтею 124 Кодексу про адміністративні правопорушення, порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-425 гривень).

Або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Однак, що ж сталося в День Конституції на розі Лютеранської й Шовковичної? У ДАІ мають свою версію події.

Виявляється, «працівники полку дорожньо-патрульної служби ДАІ у межах компетенції, надавали практичну допомогу водію автомобіля „Bentley“, який через технічну несправність не міг самостійно завести двигун та створював незручності для інших учасників дорожнього руху».

«У даному випадку працівниками Державтоінспекції міста Києва були вжиті заходи щодо звільнення проїзної частини», — зазначили в ДАІ, додавши, що Яценко про ДТП також нічого не казав.

DTP Yacenko6DTP Yacenko7 

Які такі технічні несправності можуть спіткати автомобіль за 1,7 мільйона гривень, «Українська правда» поцікавилася у менеджера офіційного дилера «Bentley» в Україні.

Співробітник компанії «Vipcar» був відверто вражений, коли почув запитання про технічну несправність такого характеру, як раптова відмова двигуна: «Перший раз чую. Ще не було подібного в Україні з часів, поки ми тут продаємо ці автомобілі». Менеджер також порадив звернутися за докладною консультацією до автосервісу, який обслуговує «Bentley».

У автосервісі «Bentley», куди звернулася «Українська правда», також були здивовані.

На питання, внаслідок якої несправності двигун цього автомобіля може відмовити, там відрізали: «Такої несправності у автомобіля „Bentley“ не буває».

«Завжди автомобіль заводиться. Тобто там має якийсь вузол або агрегат вийти з ладу, щоб це могло статися», — зазначили в автосервісі.

Показово також те, що у листі ДАІ відмовилися повідомити ім'я та прізвища водія «Bentley» та працівників ДАІ, які були на місці події, пославшись на конфіденційність цих даних. Водночас прізвище простого водія «Жигулів» вони чомусь не засекретили.

Антон Яценко не вперше потрапляє в скандальні ситуації. Депутата від БЮТ, називають «хрещеним батьком Тендерної палати».

 

Сергій Щербина, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-07-2010 20:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100