8.05.2024 05:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Донецький» Олександр Попов у жовтні підвищить вартість проїзду у метро для киян до 2 гривні 42 копійки

proizd u metro1Вартість проїзду в столичній підземці після 15 жовтня 2010 року може подорожчати до більше 2 гривень за поїздку.

Ще в квітні КП «Київський метрополітен» оскаржило в Окружному адмінсуді столиці розпорядження КМДА, яким було знижено вартість проїзду в підземці з 2 гривень до 1,7 гривні.

У судовому рішенні сказано, що мерія зобов'язана відновити дію іншого розпорядження,  відповідно до якого вартість проїзду в метро встановлювалася на рівні 2 гривень, повідомляє «Деловая столица».

У позовній заяві транспортників йдеться про те, що «тариф на перевезення пасажирів у метрополітені в розмірі 1,7 гривні не відповідає витратам, які несе підприємство» та що зниження тарифу призвело до зростання збитків підприємства.

Представники мерії підступно визнали обґрунтованість вимог метрополітену і не стали оскаржувати рішення в апеляційному суді.

Таким чином, відзначає видання, столична влада формально буде непричетною до подорожчання проїзду.

Опозиція переконана, що виконавча служба вимагатиме виконання рішення Окружного суду після виборів у місцеві ради, призначених на 15 жовтня. Мовляв, до цього політична сила, до якої належить теперішній в.о. голови КМДА Олександр Попов не йтиме на прийняття непопулярних рішень, щоб одержати більше місць у районних радах міста.

Однак, голова постійної комісії Київради з питань транспорту й зв'язку Дмитро Олійник переконаний, що реальних підстав для зростання тарифу немає.

За його словами, досі невідомо, куди йдуть багатомільйонні прибутки метро від реклами, до того ж після підвищення вартості проїзду у 2008 році, якість надання послуг так і не покращилася.

Як відомо, раніше Попов заявляв, що не виключає, що вартість проїзду у метро може зрости до 2 гривень за відповідним рішенням суду.

Згодом він заявив, що обґрунтована вартість однієї поїздки в метро становить 2 гривні 42 копійки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-07-2010 13:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100