30.04.2024 13:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Харкові невідомі міліціонери вивезли адвоката за місто під час судового засідання

ment1У Харкові невідомі завадили адвокату адвокатського об'єднання Актіо Віталію Філоненко взяти участь у судовому засіданні.

Як повідомив потерпілий, 16 серпня 2010 року близько 8:45 біля під'їзду будинку до нього підійшов чоловік у штатському, представився працівником міліції і показав посвідчення на ім'я Калашникова Юрія Івановича.

Під приводом розмови невідомий запропонував сісти в автомобіль, в якому знаходився ще один чоловік і водій. Доїхавши до кордону Харківського і Чугуївського районів, один з невідомих запропонував вийти з машини, забрав телефон та оглянув портфель адвоката.

За словами Філоненко, чоловіки ігнорували його питання, але вели себе чемно, не застосовували фізичну силу. Після 20 хвилин очікування, невідомі повернули адвокату телефон, речі і залишили в посадці.

Після цього адвокат викликав співробітників правоохоронних органів, які, оглянувши місце події, допомогли дістатися до найближчого відділення міліції, де адвокат написав заяву.

Потерпілий повідомив, що в результаті події не зміг з'явитися до Київського районного суду Харкова, де в цей час слухалася справа про втягування в заняття проституцією, в якому він був адвокатом обвинуваченої сторони. Адвокат пов `язує своє викрадення зі справою, оскільки його підзахисної напередодні погрожували і примушували відмовитися від адвокатів.

Начальник Центру зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області Лариса Волкова підтвердила факт написання заяви. Вона запевнила, що ведеться перевірка, розглядаються всі можливі версії. Заява адвоката передано в Орджонікідзевскоій райвідділ міліції, де будуть проводитися всі слідчі дії.

Нагадаємо, у липні в центрі Львова п'ятеро автоматників пограбували житло адвоката. 12 липня 2010 року невідомий застрелив з вогнепальної зброї приватного адвоката в Донецьку.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-08-2010 14:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100