28.03.2024 12:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ відкрило сезон полюванння на фонд Відродження

Vidrodjenya1СБУ перевіряє співпрацю Міжнародного фонду Відродження із громадськими організаціями Київщини.

Про це у вівторок, 7 вересня 2010 року повідомив виконавчий директор МВФ Євген Бистрицький, повідомляє прес-служба Фонду.

«До декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом „Відродження“, звернулися співробітники СБУ з запитом інформації про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їх впливу на передвиборчу ситуацію в Україні», — повідомив він.

«Оскільки жодний з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому й завершилася», — додав він.

Водночас Бистрицький наголосив, що «МФВ згідно з його Статутом не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії».

Також фонд звертає увагу на те, що під час виборів він «ніколи не підтримував ініціативи, які були направлені на щось інше, аніж на чесність та свободу волевиявлення».

«Якщо ми й будемо підтримувати громадські організації під час виборів восени 2010 року, то ця підтримка спрямовуватиметься саме на такі позапартійні ініціативи», — підкреслив Битрицький.

«Якби СБУ спрямовувало власні сили, накопичені за рахунок виборців-платників податків, на те, щоб дійсно забезпечити чесність виборів, невикористання адмінресурсу тощо, то такі фонди, як наш, могли б з набагато більшою користю спрямовувати вивільнені фінансові ресурси на розвиток відкритого, некорумпованого, демократичного суспільства», — наголосив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2010 16:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100