26.04.2024 13:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Режим Януковича кидає за грати казнокрадів Черновецького

kom Chern zek1Окрім уже відомих претендентів на камери столичного СИЗО — Володимира Асадчого, Людмили Качурової, Світлани Макєєвої та Руслана Кухаренка, є й інші члени «молодої команди» мера, на яких чекає така ж доля.

Про це пише «Комсомольська правда».

Як відомо, наразі арештований заступник директора «Київпастрансу» Володимир Асадчий, який нажився на реконструкції швидкісного трамваю. Його обвинувачують у розкраданні 30 мільйонів гривень, за що колишньому керівнику світить до 12 років в'язниці.

Разом з Асадчим за ґрати відправився й виконуючий обов'язки директора «Київміськбуду №2» Сергій Кущ, що також підозрюється в розкраданні «трамвайних» грошей. 

28 липня 2010 року за ґратами опинилася начальник Головного управління охорони здоров'я Людмила Качурова. Її підозрюють в розкрадання 1,5 мільйона гривень. Нині за рішенням суду, жінку відпустили під підписку про невиїзд. Екс-чиновниці загрожує до 6 років в'язниці із забороною займати певні посади на 3 роки. 

11 серпня в СІЗО попали начальник Головного управління зв'язку й захисту інформації Василь Долженко, а також керівник відділу цього управління Ігор Коваленко.

За даними МВС у  2008 році з бюджету були виділені гроші на створення сучасної телекомунікаційної інфраструктури міста, був проведений тендер, який виграла компанія АТЗ «Атлас».

Ця фірма повинна була доставити й установити майже 60 км дорогого кабелю. З'ясувалося, що бюджетні гроші пішли тільки на прокладку кабелю, а саме оптоволокно так і не надійшло. 

Наразі Долженка обвинувачують у розкраданні 2,5 мільйона гривень, йому світить до 5 років в'язниці. 

24 серпня «попалися» директор КП «Київінформатика» Олексій Грабовський та керівник  «Київбудпроекту» Андрій Сирота.

За даними міліції, ці люди перевели в готівку близько 16 мільйонів гривень, які призначалися для будівництва інформаційно-аналітичного центру «Безпечна столиця» і єдиного центра контролю пасажироперевезень у Києві.

Грабовського й Сироту обвинувачують у розкраданні 15,5 мільйона гривень, їм загрожує 12 років тюрми. 

2 вересня Печерський райсуд видав санкцію на арешт начальника Головного управління охорони культурної спадщини Руслана Кухаренка.

За словами матері чиновника, його «затримували ще на початку серпня просто на вулиці, на очах у перехожих».

«У той день Руслан хотів летіти в Крим, щоб відвідати родину. Близько п'ятої години вечора, коли він збирався їхати в аеропорт, на вулиці Лисенка до нього підійшли четверо здоровенних чоловіків, заламали Русланові руки, немов якомусь злочинцеві, і відвезли. Лише близько 2 годин ночі син подзвонив мені й повідомив, що його затримала міліція, але вже відпустили», — сказала Олександра Миколаївна.

Вона додала, що при затриманні Кухаренку нібито нанесли травми, тож перед арештом він три тижні провів у лікарні.

Як відомо, обвинувачують в розтраті більше 600 тисяч гривень. Нині чиновник арештований, йому загрожує до 5 років ув'язнення. 

Цього ж дня під арешт догодила і начальник управління з питань землекористування й містобудування Світлана Макєєва. Згідно з постановою суду, чиновниця незаконно виділила 17 земельних ділянок, чим завдала шкоди бюджету на 7 мільйонів 700 тисяч 908,71 гривні. 

Їй загрожує до 3 років в'язниці.

За словами начальника слідчого ізолятора №13 Ігор Шейкіна, міські чиновники не потраплять в одну камеру, це виключено. Швидше за все, їм складуть компанію інші підслідні. 

Однак, цілком можливо, що арешти чиновників продовжуватимуться. Як відомо, 2 вересня Печерський районний суд за підписом судді Квасневської видав постанову на проведення обшуку в квартирі Олеся Довгого у справі про незаконне відчуження пакетів акцій Київводоканал та Київгаз.

Крім того, у рамках цієї ж справи слідчі прокуратури отримали санкцію на обшук вдома у керівника Головного управління комунальної власності міста Києва, депутата Київради від блоку Черновецького Анатолія Чуба.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-09-2010 12:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100