25.04.2024 15:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

США визнали обґрунтованими занепокоєння щодо свободи слова

Burns1

На фото Вільям Бернс

Заступник держсекретаря США Вільям Бернс вважає обґрунтованими занепокоєння щодо свободи слова, які лунають в Україні.

Про це він сказав журналістам в четвер, 9 вересня 2010 року, перебуваючи в Україні.

«Я думаю, що існують цілком обґрунтовані підстави для занепокоєнь щодо свободи слова», — заявив він.

«Я мав дуже ґрунтовне обговорення цих питань з активістами громадянського суспільства», — сказав заступник держсекретаря.

«Ми будемо надалі дуже наполегливі в тому, що заяви (української влади щодо свободи слова) перетворювались на конкретні дії. Це не якесь читання Америкою лекцій це є справа захисту інтересів, які самі українці вважають для себе корисними», — зазначив Бернс.

«Люди говорять про боротьбу з корупцією. Як можна боротися з корупцією без вільної преси, яка може сприяти притягенню людей до відповідальності», — спитав він.

Бернс також повідомив, що важлива частина переговорів з президентом стосувалася саме питань свободи слова

«Ми вітаємо заяви (влади) з приводу відданості реформам, але дуже хотіли би бачити, як вони трансформуються у практичні дії», — наголосив він.

«Ми будемо всіляко підтримувати зусилля ЗМІ знаходити правду, показувати проблеми, які існують, захищати демократичні здобутки, які були досягнеш в попередні роки», — заявив Бернс.

Водночас він не зміг прокоментувати той факт, що глава СБУ володіє групою телеканалів, пославшись на те, що не посвячений у деталі.

Бернс розповів, що протягом дня провів переговори з президентом, прем'єром, деякими представниками уряду, опозиції та громадянського суспільства.

Він додав, що крім питань свободи слова звертав увагу на необхідність продовження реформ, зокрема тих, що сприятимуть збільшенню інвестицій.

«Прикладом позитивного сигналу для інвестицій може бути прийняття Податкового кодексу», — сказав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-09-2010 9:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100