20.04.2024 11:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нерухомість Черновецького та його родини. Журналістське розслідування

dacha Chernovetskogo1

На фото маеток Черновецьких у Конча-Заспі

Якщо раніше половину Києва приписували людям з прізвищем Омельченко, то тепер — людям з прізвищем Черновецький або ж Супруненко.

Про це заявив «Сегодня» депутат Київради з Блоку Черновецького.

За інформацією видання, самому меру в місті практично нічого не належить. Відповідно до декларації, у нього є лише земділянка в Конча-Заспі, на якій стоїть триповерхова вілла із зимовим садом. 

Побудував її мер, ще будучи головою «Правексу».

Крім того, у Черновецького є приміщення на Кловському узвозі, 9-а. Він там навіть прописаний, хоча зараз це офіс проданого ним «Правекс-банку». Водночас у банку кажуть, що багато невеликих приміщень «Правексу» залишилися у власності родини мера, за оренду яких родина отримуэ плату.

Дружина мера Аліна Айвазова заробляє тим, що здає в оренду магазинам свою нерухомість. Зокрема, на бул. Лесі Українки їй належить весь перший поверх величезної будівлі під номером 20, «Правекс-пасаж» на В. Васильківській, де вона також здає в оренду приміщення. 

Подейкують, що у Черновецького є нерухомість і за кордоном. За словами Михайла Бродського, який свого часу дружив з родиною, на Лазурному березі у Франції у них нібито є будинок. 

Також кажуть, що сімейство Черновецьких нещодавно придбало віллу в Канаді і збиралося – у Карлових Варах, але всього цього в сім'ї не підтверджують.

Зять мера В'ячеслав Супруненко в столиці не має будинків. Його головне надбання – акції підприємств «Київхліб», «Київмлин», «Київгаз», «Київводоканал», «Київміськбуд» та банк «Хрещатик».

Також мерський зять має невеликі приміщення магазинів на Хрещатику – «Знання», «Оптика» та «Найк».

Син мера Степан має бізнес, пов'язаний зі спортом. Продавши свою частку акцій в «Правекс-банку» та склавши з себе повноваження депутата Київради, Степан зайнявся боксом. Окрім компанії Elite-boxing Promotion, у Степана є кілька спортклубів у Києві.

Водночас, наголошує видання, не варто забувати про те, що два роки тому мер продав свій «Правекс» за $ 750 мільйонів.

За цей час сім'я жила на широку ногу, купувала найдорожчі машини ціною до $ 1 мільйона, відпочивали в найдорожчих готелях, місяцями жили на шикарних курортах, знімаючи вілли.

Однак, зміна влади в місті може обернутися для мера та його родини значними фінансовими втратами, наголошує видання.

Мовляв, правоохоронці нині всерйоз зацікавилися власниками столичних компаній-монополістів, а нова влада пообіцяла під будь-що повернути їх місту. Мова йде про ті ж самі «Київводоканал», «Київгаз», «Київміськбуд», «Київмлин» і банк «Хрещатик».  

За словами джерела видання в Кабміні, це тільки початок «прочищення» майна сім'ї голови КМДА, якого за часи мерства Черновецього накопичилося чимало.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-09-2010 18:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100