8.05.2024 03:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На організаторів фестивалю «Гайдамака.UA» вчинено напад проросійськими бойовиками

z bitou26 вересня 2010 року під час проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA», група з 15 молодиків у спортивних костюмах та з битами напала на охорону й організаторів фестивалю.

Зокрема, 26 вересня, о 20:30 до столиків організаторів фестивалю підійшла організована група молодих чоловіків характерної зовнішності, які розмовляли між собою російською нецензурною лайкою. У декого з них за спинами були заховані бейсбольні біти та палиці. Наблизившись до столика реєстрування учасників фестивалю, хулігани одразу розпочали побиття сидячих людей і продовжили напад бійкою з охоронцями фестивалю, яких виявилось на вході в кілька разів менше ніж нападаючих. Не чекаючи появи допомоги зі сторони головної сцени фестивалю, молодики з бітами розбіглися по всій території, на якій проводились концерти та лекції.

Два працівники міліції, які знаходились безпосередньо на фестивалі у формі, не побажали вжити хоч якихось ефективних заходів, тому ніхто з нападників, на 22:00, не був затриманий. За словами організаторів фестивалю, їхнє звернення в міліцію міста Ірпіня телефоном було попросту проігноровано, незважаючи на те, що серед захисників фестивалю були постраждалі з травмами різного ступеня.

Втікаючи від мобілізованих сил охорони фестивалю та учасників хулігани обіцяли вернутись з більшими силами, в зв’язку з чим охорону фестивалю було посилено, в тому числі силами добровольців з числа відвідувачів та учасників фестивалю «Гайдамака.UA».

Нагадаємо, з 24 по 26 вересня в парку Перемоги міста Ірпінь проходив фестиваль повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA». В програмі фестивалю політичні дискусії та зустрічі з відомими політиками, журналістами і громадськими діячами, а також концертні майданчики на яких вже виступили або збираються виступити ряд відомих українських гуртів, таких як «Тінь сонця», «ТНМК», «От Вінта», «Мертвий Півень», «Тартак» і «Вертеп» та виконавців, серед яких Тарас Чубай, Ярослав Джусь і Тарас Компаніченко.

Деякі політики проросійської орієнтації намагались зірвати «Гайдамаку.UA» ще до його початку, в том числі застосовуючи відверті провокації та поширюючі брехливі наклепи.

 

P.S. Автомобіль редактора Sprotiv.org Вадима Гладчука, який відвідав фестиваль «Гайдамака.UA»,  невідомі хулігани облили білою фарбою.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-09-2010 9:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100