23.04.2024 14:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ніко Ланґе напрошується на чергове затримання?

Lange2Україна відлякує серйозних інвесторів. Про це пише керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе у статті «Недемократична політика коштує українським громадянам багато грошей», опублікованій у виданні LB.ua.

«Резолюції і заяви Ради Європи, Європейської народної партії, ЄС, послів, НВО і експертів — це не просто політичні сигнали на адресу України. На них звертають увагу західні підприємці й інвестори. Тому до позиції партнерів України в ЄС і США з приводу демократії і принципів правової держави все ж таки слід поставитися дуже серйозно. Мова — не тільки про імідж. Мова про дуже великі гроші», — зазначає Ланґе в статті.

«Недостатня незалежність судів, обмеження свободи преси, корупція і перешкоджання вільній конкуренції відлякують серйозних інвесторів», — підкреслює експерт.

«Читаючи резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи або інші заяви, потенційний інвестор розуміє, що у разі конфлікту йому не допоможуть і мас-медіа. Описані в них обмеження свободи слова і адміністративний тиск на власників засобів масової інформації практично не допускають представлення правди або об'єктивного викладу справи. Навпаки — мас-медіа дозволяють використовувати себе як інструмент проти підприємців, при цьому останні не мають шансу захищатися. Саме такі країни, як Росія або Венесуела, про яку нещодавно заговорили в Україні, показують багатьом інвесторам поганий приклад того, як іноземні інвестори, що потрапили в немилість керівництва, атакуються за допомогою ЗМІ, а іноді і втрачають своє майно», — акцентує Ланґе.

Ніко Ланґе — один з найвідоміших західних експертів, що працюють в Україні постійно. Декілька місяців тому проти нього повстала СБУ, перешкоджаючи, зокрема, вільному в'їзду Ланґе в країну. Найбільш вірогідні мотиви претензій силовиків — критична позиція Ланґе щодо дій нової авторитарної влади.

 

Читайте також:

Новий скандал: СБУ намагалася депортувати соратника Ангели Меркель

Через критику Януковича керівника українського офісу Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе не пускали в Україну

Німечинна невдоволена свавіллям режиму Януковича щодо Ніко Ланґе

Бундестаг ждет расследования инцидента с немецким экспертом Нико Ланге

Чорновіл ініціюватиме заборону в'їзду оточення диктатора Януковича в Європу

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-10-2010 19:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100