19.04.2024 05:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ взялася за бютівського тендерного шахрая Антона Яценка?!

Yacenko&ohoronaСБУ порушила кримінальну справу щодо привласнення бюджетних коштів при проведенні держзакупівель.

Як пише газета «Дело», в махінаціях підозрюються компанії, які були членами або засновниками Тендерної палати України.

«У чорний список, зокрема, входять фірми, які створював депутат Антон Яценко (БЮТ)», — пише видання.

У той же час, за інформацією газети, в ході розслідування з матеріалів кримінальної справи зникли важливі документи. «Вони містили інформацію про фінансову та господарську діяльність компаній, якими зацікавилася СБУ», — йдеться у публікації.

Згідно з матеріалами слідства, у схемі відмивання грошей підозрюється шість компаній, через які, за версією правоохоронних органів, державні гроші присвоювалися, а потім легалізувалися.

"У число фірм, до яких прикута увага СБУ, входять ТОВ «Центр тендерних процедур (Міжрегіональний)», ТОВ «Інформаційне видання Тендерної палати України», — пише газета.

Також, за інформацією видання, це громадські організації «Форум сприяння громадському контролю», «Асоціація консультантів з питань тендерних процедур», "Союз «Антикорупціонер», «Інформатизація — шлях у майбутнє».

"Варто зазначити, що дві останні структури мали безпосереднє відношення до Яценка, який свого часу обіймав посаду віце-президента Тендерної палати. Про те, що «Союз „Антикорупціонер“ — його дітище, Яценко раніше заявляв особисто», — йдеться у публікації.

Однак, як пише газета, «розслідування може застопоритися через те, що з матеріалів слідства зникли деякі важливі документи». При цьому підозра пала на слідчого зі Слідчого управління Головного управління МВС у Києві.

У публікації наголошується, що міліціонер вилучив у податковій інспекції Голосіївського району Києва оригінали реєстраційних документів і документів податкової звітності шести суб'єктів підприємницької діяльності, причетних до присвоєння бюджетних коштів.

«Після вилучення документів у податкової офіцер „розпорядився документами на свій розсуд“, і зараз у слідства немає інформації про їхню долю», — повідомляє видання.

Прокуратура порушила кримінальну справу проти міліціонера за перевищення влади, і тепер йому загрожує від п'яти до десяти років в'язниці. 2 листопада він був затриманий, а 5 листопада Печерський суд обрав запобіжний захід — взяття під варту.

Як відомо, раніше СБУ затримала начальника Державної інспекції з контролю за цінами Тетяну Рудь, яка була призначена за клопотанням Яценко до автора законів про Тендерну палату Василя Цушка.

 

Читайте також:

Пантеон тендерної мафії: Яценко, Осика, Ткаченко, Цушко...

Цушко працевлаштував у себе половину корупціонерів з Тендерної палати

Яценко вже пристроївся до свого подельника Цушка у Мінекономіки

Один из крестных отцов Тендерной палаты возглавил Минэкономики

Как избавиться от «своих» воров. Рецепт Ю.В.Тимошенко

Свинська афера ДПА–2. Ігри нардепа-бютівця Антона Яценка

Гугль, фас! Доповідна записка офіцерів Служби Безпеки України щодо тендерної мафії

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-11-2010 11:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100