28.03.2024 12:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Підприємці вимагають від Януковича повного вето, а не поправок чи змін до Податкового кодексу

Podatk kodeks3Підприємці вимагають розробки цілком нового варіанту Податкового кодексу і у четвер, 2 грудня 2011 року, знову збираються на масовий мітинг на Майдані Незалежності у Києві.

Як повідомили представники Центрального штабу порятунку українського підприємництва на прес-конференції в УНІАН, їх не влаштовує вето президента на окремі частини Податкового кодексу, ухваленого в парламенті

Прес-секретар Штабу Святослав Швецов сказав, що «накладено не вето, а Податковий кодекс з поправками, внесеними адміністрацією президента, направлений знову до Верховної Ради, і фактично це не є вето».

«Наша вимога до президента – повне вето – не знімається. Вона так само актуальна», — підкреслив він.

За словами Швецова, група осіб, уповноважених для переговорів від підприємців, подала 25 листопада в адміністрацію президента і 28-го – у Міністерство фінансів документи, які говорять, що близько 200 статей Податкового кодексу потребують змін.

«Документ, в якому половина статей потребує змін, треба розробляти з нуля. Ніякими поправками це не змінити», — переконаний представник Штабу порятунку підприємництва.

При цьому він наголосив, що акція підприємців є цілком аполітичною.

«Але при цьому спостерігаються спроби різних політичних сил вплинути на цей процес і розколоти, особисто з боку влади, ряди протестуючих різними заявами та провокаціями», — стверджує він.

«Ми заявляємо: ніякого розколу немає. Є національно-координаційна рада підприємців і є групи організаторів, які висувають одні й ті ж вимоги з 22 листопада: це вето президента на Податковий кодекс, повернення його у ВР та відміна парламентом Податкового кодексу. Це створення спільної експертної групи та розробка цілком нового документа і внесення його у ВР та голосування за нього», — зазначив Швецов.

Представник переговорної групи від Центрального штабу порятунку підприємництва Юрій Єременко додав, що «якісь переговори (про зміни лише окремих статей ПК) – це тільки особиста ініціатива і деструктив».

Він також нагадав, що підприємці наполягають на відставці авторів Податкового кодексу. Перш за все — віце-прем’єра Сергія Тігіпка та голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

А Володимир Дорош завив: «Місто Волі» (на Майдані Незалежності) стоїть і стоятиме доти, поки ми не переконаємося, що новий Податковий кодекс таки почне розроблятись".

Він повідомив, що свої вимоги підприємці мають намір оголосити у четвер на мітингу, який почнеться о 10:00.

«Ми завтра на Майдані Незалежності проводимо збір суб’єктів господарювання з усієї країни для того, щоб влада зрозуміла, що вона нас не заговорила. Ми готові до конструктиву, готові до діалогу, до партнерських відносин», — сказав Дорош.
Під час прес-конференції представники підприємців також заявили про тиск з боку правоохоронних органів. Зокрема, координатор Центрального штабу порятунку підприємництва Петро Михайленко сказав: “Продовжується тиск з боку правоохоронних органів на активістів даної акції. Як тільки ми заявляємо, що планується наступний масштабний захід, на адресу активістів приходять повістки на ту ж дату з вимогою відвідати правоохоронні органи для дачі пояснень...”.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-12-2010 17:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100