27.04.2024 05:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

53 нардепи оскаржують неконституційний Податковий кодекс у Конституційному суді

Podatk kodeks3Народні депутати подали до Конституційного суду (КСУ) подання про невідповідність Податкового кодексу Конституції України, повідомляє прес-служба голови комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталії Королевської.

Н.Королевська вказує на те, що згідно з Бюджетним кодексом, аби набрати чинності з 1 січня наступного року, як того хоче уряд, Податковий кодекс має бути офіційно оприлюднений до 15 серпня цього року.

"Оскільки Податковий кодекс прийнятий лише в грудні, згідно із законом він може набрати чинності лише через рік — з 1 січня 2012 р. Інакше це буде прямим порушенням законодавства ", — вважає Н.Королевська.

Народні депутати, які підписали конституційне подання, також вважають Податковий кодекс дискримінаційним документом, що звужує права і свободи громадян. «Положення Податкового кодексу, всупереч закріпленим у Конституції України принципам соціальної правової держави і верховенства права, скасували або звузили обсяг прав і обов’язків, пільг, компенсацій і гарантій, передбачених Конституцією та іншими законами України», – каже Н.Королевська.

За її словами, кодекс передбачає суттєве розширення повноважень контролюючих органів і, відповідно, збільшення обов`язків у платників податків. «Деякі статті Податкового кодексу встановлюють провину підприємця без достатніх на те підстав. При цьому кодекс не визначає чіткого механізму відповідальності контролюючих органів за невиконання або неналежне виконання своїх обов’язків», – підкреслює депутат.

Як повідомляється, відповідне подання до Конституційного суду підписали 53 нардепи.

 

Читайте також:

Регламент та Бюджетний кодекс забороняє нардепам голосувати за Податковий кодекс Азарова

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-12-2010 16:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100