27.04.2024 15:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

США занепокоєні «переслідуваннями» в Україні

USA30-12-2010-1

Фото з сайту посольства США в Україні

Уряд США оприлюднив заяву із занепокоєнням ситуацією, яка склалася в Україні з низкою урядовців колишнього уряду Юлії Тимошенко, повідомляє BBC.

У заяві американського уряду, вміщеній на головній сторінці сайту посольства США в Україні, вказується, що попри необхідність боротьби з корупцією в Україні, сам факт вибіркового переслідування лише колишніх урядовців з числа опозиції вказує на можливі політичні мотиви:

«Ми висловили свою занепокоєння тим, що коли переслідують, за незначними виключеннями, тільки вищих посадових осіб, пов'язаних з попереднім урядом, це виглядає як вибіркове переслідування політичних опонентів».

Як вказує Франс прес, за цікавим збігом обставин, висловлювання про «вибіркове переслідування» вживали державний секретар США Гілларі Клінтон в оцінці результатів судового процесу над опальним олігархом Міхаілом Ходорковським в Росії.

24 грудня 2010 року генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що на даний момент порушено 18 кримінальних справ щодо високопоставлених посадових осіб попереднього уряду, по 8 з яких слідство вже завершене.

Найбільш гучними є справи проти самої Юлії Тимошенко й колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Останній уже арештований на 2 місяці.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-01-2011 18:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100