24.04.2024 10:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Запорізькі тягнибоківці вимагають покарати ментів за незаконний арешт

orki-mentiЗапорізька облорганізація «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності винних у незаконних діях правоохоронців під час затримання активістів партії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії «Свобода».

«Представників влади просимо утриматись від тиску на співробітників міліції та необдуманих звинувачень, що тягнуть за собою напруження у політичному та соціальному житті міста», — зазначається в заяві.

Як відомо, 31 грудня 2010 року в Запоріжжі невідомі підірвали пам'ятник Сталіну і в ніч на 1 січня працівники МВС затримали двох свободівців.

Зокрема, було затримано главу обласної організації Віталія Подлобнікова та його заступника з питань молодіжної політики Юрія Гудименка.

Запорізька «Свобода» вважає це затримання грубим порушенням громадянських прав своїх членів і політичною провокацією проти «Свободи».

«Членів ВО „Свобода“ затримали без будь яких пояснень. Затриманих не повідомили в чому їх звинувачують. Протоколи про затримання не складалися», — заявили в партії.

«У керівників запорізької „Свободи“ вилучили мобільні телефони, зняли інформацію з бази телефонних номерів та поцупили кошти з рахунків мобільних телефонів. Свободівцям не дозволяли повідомити рідних та близьких про затримання та місцезнаходження. Затриманим відмовили у правовій допомозі захисника під час допиту», — уточнили в «Свободі».

«Представники МВС тиснули на свободівців, намагалися отримати зізнання у скоєнні злочину щодо підриву пам’ятника Сталіну», — додали в партії.

«Свобода» припускає, що підрив пам’ятника був спланованою провокацією самих комуністів.

 

Читайте також:

В Запорожье взорвали памятник Сталину: задержали двух свободовцев

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-01-2011 0:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100