27.04.2024 05:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Коменданта наметового містечка податкового Майдану Сергія Мельниченко допитували цілий день

Melnichenko Sergyi1

На фото Сергій Мельниченко

Організатор акції на захист підприємців від Податкового кодексу на Майдані Незалежності, голова Правління ВГО «Коаліція учасників Помаранчевої Революції» (ВГО «КУПР»), комендант наметового містечка «Місто волі» Сергій Мельниченко 20 січня 2011 року добровільно прийшов на допит у ГУ МВС України, повідомляє sprotiv.org.

Сергій Мельниченко не отримував виклику до слідчого, проте за ним велося справжнє полювання (неодноразово було помічено зовнішнє спостереження) по всій Україні. Знаючи про це і не вбачаючи у своїх діях складу злочину, він вирішив добровільно прийти до слідчого управління МВС України і дати пояснення по порушеній відносно нього карній справі.

Сьогодні о 10.00 він у супроводі адвоката прибув до ГУ МВС у м.Києві і заявив про своє бажання зустрітися із слідчим. Допит тривав весь робочий день – від 10.00 до 17.20.

На цей момент, за словами адвоката, слідчі дії завершено, втім міліція не поспішає звільняти відомого громадського активіста і правозахисника. На думку захисту, Сергія Мельниченка можуть взяти під варту і залишити в ізоляторі тимчасового утримання.

Сергієві інкримінують перекриття вулиць Хрещатик і Інститутської (ст.293 Кримінального кодексу України) та пошкодження гранітної плитки на Майдані (ст.194), об'єднавши дві справи в одну і явно намагаючись притягти її до звинувачення в організації масових заворушень. До раніше озвученої суми у 212 292 гривні додали нібито порушене гідроізоляційне покриття підземного нічного бару, в результаті пред'явлені збитки досягли майже півмільйона гривень.

Крім того, міліція стверджує, нібито під час перекриття Інститутської було пошкоджено бруківку та металеву огорожу вздовж бордюрів на суму від 4 до 7 тисяч гривень, точніше слідство не може визначитися. Напевно, бруківку пробили підборами жінки, що були серед мітингувальників, а металеву огорожу вони погнули, чіпляючись за неї колготками.

Такими звинуваченнями міліція фактично визнала Сергія Мельниченка одноосібним організатором двотижневої акції на захист українських підприємців від недолугого і здирницького Податкового кодексу (ст.293 пред'явлено лише йому одному з усіх фігурантів справи) і перекреслила спроби влади висунути в «координатори Майдану» чи «генеральні секретарі» підставних осіб.

Нагадаємо, що Сергій Мельниченко подав, згідно вимог ст.39 Конституції України, повідомлення про участь ВГО «КУПР» у святкуванні Дня Соборності 22 січня на Майдані Незалежності і Софіївській площі м.Києва, тому цілком природньо, що наступний допит його викликали на 9 годину ранку 22 січня...

Водночас СБУ почало викликати активістів Майдану-2 — зокрема 19 січня 2011 року допитували Павла Нусса, вимагаючи пояснень щодо того, де і як він провів новорічну ніч, також до було доправлено Олександра Бунтусова, на якого впала підозра виключно через співзвучність його прізвища назві невідомої організації «Б.У.Н.Т.», котра взяла на себе відповідальність за підпал офісу Партії регіонів. Протягом тривалого допиту від нього намагалися добитися зізнання у нібито причетності ВГО «Коаліція учасників Помаранчевої Революції» до підпалу.

postanova krim sprava Fedchuk

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2011 23:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100