28.03.2024 21:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергій Мельниченко, заарештований за кондоми з зображенням Януковича, оголосив голодування

Голова правління «Коаліції Учасників Помаранчевої Революції» Сергій Мельниченко оголосив 27 лютого 2012 року голодування на знак протесту проти політичних переслідувань і репресій громадських активістів в Україні. Зараз Сергій знаходиться під арештом у спецприймальнику на вул.Ремонтній, 7.

Шевченківський районний суд (суддя Мальцев О.Д.) без жодних правових підстав присудив Мельниченку і двом активістам адміністративний арешт за проведення нібито несанкціонованого мітингу. Крім того, Мельниченко є інвалідом ІІ групи, і закон прямо забороняє застосовувати до нього покарання у вигляді адміністративного арешту (ст.32 КУпАП).

Постанова суду ще не набула законної сили, але активістів вже доправили до спецприймальника.

— Ми роздавали мешканцям Києва презервативи, — пояснив С.Мельниченко, — Це не є мітингом чи зібранням. Проте ми подали повідомлення про проведення акції. Міліція зненацька напала на учасників акції і затримала чотирьох осіб. Суд всупереч очевидним фактам визнав акцію несанкціонованою. Трьом учасникам призначено адміністративний арешт. Четвертого затриманого судитимуть сьогодні. Це є безсумнівним політичним переслідуванням. Мене б посадили, навіть якби я роздавав дітям морозиво. Справа не в тому, що я робив насправді — справа в тому, що була дана вказівка посадити. Влада боїться громадянської активності.

Сергій Мельниченко вимагає скасування незаконного рішення суду і негайного звільнення заарештованих учасників акції.

— Ми подали апеляційні скарги, — додає С.Мельниченко, — Проте поки вони будуть розглянуті — навіть якщо апеляційний суд скасує незаконну постанову Шевченківського суду — ми вже встигнемо відбути незаконно присуджене покарання. Тому я змушений піти на цей радикальний крок.

Нагадаємо, 24 лютого 2012 року група громадських активістів проводила акцію з доброчинної (безкоштовної) роздачі презервативів громадянам, під час якої працівники міліції скоїли напад на її учасників, відкрито заволоділи майном громадських організацій, призначеним для доброчинної роздачі, і затримали чотирьох осіб. Троїх — Сергія Мельниченка, Ярославу Пугачову і Богдана Тицького — в той же день суд приговорив до адміністративного арешту на максимальний термін — 15 діб.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-02-2012 17:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100