29.03.2024 16:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Режим Януковича перешкоджав українцям відмічати День Свободи. Фото. Відео

22 листопада 2011 року металеві щити та кілька тисяч беркутівців  охороняли «йолку», яку почали збирати за наказом Київської міської адміністрації саме у вівторок, щоб заблокувати проведення мітингів учасниками Помаранчевої революції. Гауляйтер Києва Попов та контрольований Банковою суд заборонили проводити мирні акції на Майдані Незалежності.

Попри незаконну заборону проводити акції протесту у День Cвободи, як і 7 років тому, щоб показати своє бажання до змін, українці прийшли на Майдан. До Головпоштамту їх запросили партія під червоно-чорними прапорами (КУН) та Коаліція учасників Помаранчевої революції на зустріч з народними депутатами.

Депутат від НУНС Андрій Парубій десь о 13.00 хотів на кілька хвилин поставити намет як символ Помаранчевої революції. Однак близько 20 працівників спецпідрозділу «Беркут» завадили йому це зробити, оточивши його і не даючи вийти з оточення.
На Майдані Незалежності влада демонстративно розмістила три автозаки.
А працівники міліції складали адмінпротоколи щодо організаторів акції на Майдані. Судовий виконавець зачитав представникам громадських організацій рішення суду щодо заборони проведення акцій. Відповідні протоколи були складені стосовно представників КУПР (Сергій Мельниченко) та КУН (Микола Коханівський). Їм інкримінується стаття щодо порушення порядку проведення масових акцій.

Станом на 19:05 за інформацією редактора опозиційного часопису «Спротив» Вадима Гладчука (на фото зправа разом з Вадимом Лісовим (КУПР) на Майдані зібралося понад 2 тисяч осіб.

Виступи та спогади учасників Майдану намагався заглушити попсою колишній депутат від Партії регіонів Олег Калашніков, який оплатив участь у своєму мітингу близько 100 майданарбайтерів. Також підступно було включено вентиляцію у вентиляційних шахтах «Глобусу» біля яких стояли промовці. Сильний вітер жбурляв в обличчя громадян сміття та пісок.

Заборона святкувати День Свободи та огородження центральної площі, можуть стати однією із причин другого масового виступу українців проти влади, наголошували виступаючі.

Близько 21 години по рації керівництва спецпідрозділу «Беркут» голосно прозвучала команда заарештувати всіх організаторів «помаранчевого» мітингу. Про це повідомляє прес-служба «Коаліції учасників Помаранчевої революції».

 

 

«Бійці б`ють всіх підряд. Напали на організаторів, розтрощили звукопідсилюючу апаратуру», — зазначається в повідомленні. «До Майдану наближаються ще близько двох тисяч бійців внутрішніх військ з метою штурму і розгону мирного зібрання громадян», — заявили в КУПР. Главу організації Сергія Мельниченка «повторно схопили і віднесли до автозаку».

Своє звернення до українців з приводу Дня Свободи поширив і лідер революції 2004 року екс-президент Віктор Ющенко. Зокрема, він зазначив:«Сьогодні проти нас, українських громадян, повернулися ті самі виклики, які стали причиною Майдану 2004 року: авторитаризм влади, наступ на права громадян і підприємців, здирництво чиновників, цензурування засобів масової інформації, переслідування політичних опонентів і неприхована підготовка до фальшування виборів».

Президент України Віктор Янукович в свою чергу заявив, що буде святкувати День Свободи, але зробить це по-своєму. Також він привітав українців із святом. «Що стосується слова «свобода», воно для мене має особливу цінність у житті, я знаю про це не з чуток, я це пройшов», – сказав президент.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-11-2011 23:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100