19.03.2024 07:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Неадекватні охоронці Януковича вирішили, що журналіст Андрушко погрожував їм гранатою?

Andrusho Sergyiya buit3Служба охорони президента запідозрила журналіста Сергія Андрушка в тому, що він тримав «гранату чи якійсь вибуховий пристрій», тому й застосувала до нього силу.

Такі пояснення дали представники служби охорони 1 березня 2011 року під час розгляду справи за позовом Андрушка у Адміністративному суді міста Києва, повідомляє Телекритика.

«Їм так здалось, бо він різко підняв руку. З багатьох інших відповідей свідків стало зрозуміло, що інші журналісти теж йшли за президентом і у них не було ніяких проблем. А самого охоронця попередили, що його зніматимуть. Тому думка про вибуховий пристрій виглядає нелогічно», — розповів адвокат Андрушка Олександр Заруцький.

«Головна ідея працівників УДО полягала в тому, що була загроза президенту. Вони стверджували, що відстань між мною і президентом була не більша 10 метрів. Хоча якщо дивитись відео, то стає очевидно, що його не видно на півсотні метрів», — сказав сам Андрушко.

За його словами, на засіданні 1 березня були опитані шестеро співробітників Управління державної охорони.

Серед них був головний спеціаліст УДО Юрій Щек, який застосував силу до журналіста під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки.

«Також серед свідків був інший охоронець, який підбіг йому на допомогу, коли я вже лежав на землі. Він представився: Гончар Олександр. З боку позивача свідком виступила журналістка „1+1“ Марина Макушенко (її знімальна група і зняла цей інцидент)», — сказав Андрушко.

Наступне засідання, де мають відбутись судові дебати, призначене на 4 квітня.

Як відомо, у червні 2010 року стався інциденту між охороною Януковича і журналістом СТБ Андрушком. Тоді охоронці президента застосували силу до репортера.

У своїй позивній заяві пан Анрушко просить суд визнати  дії охоронця протиправними.

 

Читайте також:

Охорона Януковича побила журналіста Сергія Андрушко. Фото. Відео

Журналісти вимагають звільнення охоронця Януковича, який побив журналіста Андрушка. Документ

Охорона Януковича знову перешкоджала журналістам. Відео

Янукович запитав, де факти тиску на пресу? – йому їх надали

Прокуратура разрешила охране Януковича бить журналистов

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-03-2011 16:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100