19.03.2024 07:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Райдержадміністрація заборонила знімати. Вас ніхто не запрошував» — мент напав на журналістів. Відео

Сержант міліції заборонив журналісту та оператору проводити зйомки у Ромодані Миргородського району Полтавщини. Це сталося у неділю просто посеред вулиці.

Ми (журналіст Сергій Андрушко та оператор В'ячеслав Цвітков) фільмували святкування дня селища Ромодан. На прохання громадської організації «Центр UA»

Своє рішення міліціянт прокоментував так: «Райдержадміністрація заборонила знімати. Вас ніхто не запрошував».

Згодом той самий міліціянт, вийшовши з автомобіля з мобільним телефоном у руках, уже діяв рішучіше. Схопив відеокамеру й вимагав витягнути з неї касету з уже знятим відеоматеріялом і наказував сісти в міліційну машину.

Цей випадок стався якраз через кілька хвилин по тому, як ми брали коментар у Наталі Дудник, голови Миргородської районної ради.

Ми запитували в неї, чому від першого вересня в місцевій Ромоданівській школі I-II ступенів не навчатимуть дітей. Їм запропонували інший заклад, що міститься майже за двома десятками залізничних колій, якими рухаються швидкісні потяги.

В той час коли навчання в цій школі зупинили через брак 97 тисяч гривень, Миргородська районна газета «Прапор перемоги» (від 22 липня 2011) повідомляє про надання матеріальної допомоги на оздоровлення заступнику голові Миргородської районної ради (ця рада і ухвалила рішення про «Призупинення функціонування навчального закладу»).

 

Довідка.

Документальний фільм із серії «Відкритий доступ» – знімається за ініціативою громадської організації «Центр UA» в партнерстві з «Новим Громадянином», зокрема, про те, як можна скористатися новим законом «Про доступ до публічної інформації».

 

 

 

 

Сергій Андрушко, журналіст телеканалу СТБ, Українська правда

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-08-2011 15:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100