19.03.2024 08:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналіст Андрушко позивається до ЦВК через ненадання повних автобіографій Азарова, Яценюка та Кличка

Сергій Адрушко на фото зправа

Шеф-редактор проекту «Проти ночі з Павлом Шереметом» на каналі ТВі Сергій Андрушко подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на дії Центральної виборчої комісії України. Про це повідомляє Інститут медіа права (ІМП).

Приводом до його подання стала відмова ЦВК надати у відповідь на запит журналіста копії автобіографій кандидатів у народні депутати.

19 жовтня 2012 року пан Андрушко подав до ЦВК запит про надання копій повних автобіографій, відомостей про освіту та хронологій трудової діяльності кандидатів у народні депутати, які мали перші номери у виборчих списках, а саме: Миколи Азарова, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка. У відповідь на запит 24 жовтня 2012 року ЦВК надала лише урізані відомості, відмовивши у наданні копій автобіографій з міркувань захисту конфіденційної інформації про фізичних осіб та відсутності суспільної необхідності у такій інформації.

«Закон України «Про вибори народних депутатів України» встановлює, що вся подана для реєстрації кандидата у народні депутати інформація є відкритою за режимом доступу. До такої інформації відповідно до статей 54 та 55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» належить і автобіографія кандидата в депутати, на паперовому носії та в електронному вигляді, щодо змісту якої є обов'язкові вимоги», — наголошує ІМП.

Саме тому Сергій Андрушко вирішив оскаржувати відмову у судовому порядку і звернувся за допомогою до  Фонду захисту права на доступ до інформації, що створений Інститутом Медіа Права за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Інтереси позивача представляє досвідчений юрист Діана Проценко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-03-2013 8:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100