27.04.2024 16:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк роздерибанив 1,55 мільярда гривень?

Prisazhnuk Mikola1Аграрний фонд 4 березня 2011 року уклав угоду з ТОВ «Хліб Інвестбуд» на постачання 895 тисяч тон зернових культур вартістю 1,55 мільярд гривень.

Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Джерелом фінансування угоди визначені «кошти державного бюджету України». Розпорядником коштів вказано Міністерство аграрної політики та продовольства.

Закупівля проведена за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника».

В обґрунтуванні закупівлі, пише видання, вказано, що «з початком нового маркетингового періоду застосування процедури закупівлі в одного учасника є єдиним можливим способом здійснення своєчасного формування державного інтервенційного фонду».

Виникнення термінової потреби в зерні пов’язане з формуванням державного інтервенційного фонду з метою забезпечення продовольчої безпеки держави.

Наразі в Мінекономіки подані ще три заявки на погодження процедур закупівель «у одного учасника», йдеться у публікації.

Так держпідприємство «Державна продовольчо-зернова корпорація України» просить дозволу на закупівлю у ТОВ «Хліб Інвестбуд» в І кварталі 2011 3,5 мільйонів тон зернових «на суму близько 6 000 000,00 тисяч гривень».

Також Аграрний фонд до 1 листопада 2011 року планує закупити у «Хліб Інвестбуду» партії зерна до 1 030,28 тисяч тон та до 769,639 тисяч тон. Очікувана вартість закупівлі не вказана.

Видання зазначає, що контроль над фірмою «Хліб Інвестбуд» має ТОВ «Каласар», причетне до бізнес-середовища міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка та «Внешэконобанку», який очолює прем'єр Росії Володимир Путін.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-03-2011 19:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100