29.03.2024 02:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Попов заявив про дерибан 750 гектарів київських земель Київрадою

zemlya1В Києві було незаконно роздано 750 гектарів землі.

Про це заявив під час звіту у Київраді голова КМДА Олександр Попов.

«Недопустимі факти, коли 750 гектарів київських земель видано Київрадою без підготовки будь-якої землевпорядної документації», — заявив він.

«Непоодинокі випадки, коли на одному засіданні Київради з голосу приймалися більше 100 земельних питань. Особи, які не проживають у Києві роздано безоплатно близько 75 гектарів київських земель. До речі, ці люди про це і знати не знали. Як кажуть правоохоронні органи, власниками вони були деякий час, а потім всі ці землі стікалися до декількох великих фірм», — додав Попов.

За його словами, створений у Київраді механізм «дозволив окремим ділкам протягом двох місяців оформити декілька гектарів землі в центрі столиці».

При цьому він відзначив, що прості кияни не отримали землі. «Якщо подивитись, то там немає руху черги. Люди не отримували землю», — сказав Попов.

За його словами, схема незаконного отримання землі була такою: подавалася заява до Київради, через місяць подавалася своя редакція договору купівлі-продажу ділянки в суд, який визначав, що договір укладений за ціною, яку визначив заявник.

«При цьому ні юридичні служби Київради, ні керівництво не реагували на це, не ходили в суд. І так ділянки  з безцінь переходили у власність», — заявив Попов.

«Результат діяльності „вражаючий“ — втрачену землю можна оцінити від 60 до 70 мільярдів гривень», — наголосив голова КМДА.

За його словами, за ці кошти можна було збудувати 1200 дитячих садочків, 400 шкіл, 15 мостів, 4 нові окружні дороги.

«За ці гроші київ би дійсно став європейською столицею», — наголосив Попов.

 

Читайте також:

Дорогая моя столица… Как грабили Киев. Основные схемы

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2011 15:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100