27.04.2024 00:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Заради саботажниці Тимошенко кнопкодави Януковича обмежили термін ознайомлення обвинуваченого з кримінальною справою

pahanat1Верховна Рада обмежила термін ознайомлення обвинуваченого з кримінальною справою.

За відповідний законопроект внесений нардепами Ігорем Рибаковим та Володимиром Каплієнком про внесення змін до кримінально-процесуального кодексу проголосувало 263 нардепа.

Під час розгляду законопроекту, з нього було вилучено усі поправки, які були внесені опозицією. Це відбулося після того, як перший віце-спікер Адам Мартинюк поставив їх на підтвердження. У свою чергу, сесійна зала не підтримала пропозиції опозиціонерів.

«Я маю на це право», — пояснив свою дії заступник Литвина.

У свою чергу, представники БЮТ заявили, що законопроект порушує права людини і спрямований проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Ухваленим законом передбачається, що в разі зволікання ознайомлення з матеріалами справи обвинуваченим чи його захисником слідчий за погодженням із прокурором або прокурор вносять до суду за місцем провадження слідства подання, яке суддя розглядає і своєю постановою може визначити строк, протягом якого обвинувачений і його захисник повинні ознайомитися з матеріалами справи і заявити клопотання.

Після завершення терміну, розгляду документу захисник та обвинувачений вважаються ознайомленими з матеріалами кримінальної справи.

При цьому подача апеляції не зупиняє виконання постанови судді.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2011 16:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100