26.04.2024 21:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонал Володимир Толстенко звинуватив Медведєва в шантажі України

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, секретар Комітету Верховної Ради з питань правової політики Володимир Толстенко назвав тиском на Україну заклик президента Росії Дмитра Медведєва на адресу українського керівництва визначитися з пріоритетом вибору зовнішньої політики: або Росія, або Європейський Союз.

«Раніше подібні заяви були з боку і представників ЄС, в яких в ультимативній формі висувалися подібні за стилем і формою вимоги, але тільки зворотного характеру. Україна повинна вибирати: Європа чи Росія. Упевнений, що такі заяви з обох сторін для нас неприйнятні, недоречні, в певній мірі є як з одного, так і з іншого боку тиском на нашу країну, а ще точніше — шантажем», — заявив депутат, якого цитує його прес-служба.

«Ми не хочемо цих протиставлень. Ми хочемо знайти такі формули, які влаштували б нас насамперед і влаштували б наших партнерів. Жодна з договірних з нами сторін не повинна нам диктувати свої збиткові для нас умови, перешкоджати і, тим більше, забороняти вести переговори з третіми країнами і підписувати з ними угоди і більше того — нас шантажувати», — підкреслив Толстенко.

При цьому він нагадав, що фундаментальною складовою зовнішньої політики України була і залишається стратегія європейської інтеграції.

«У той же час Російська Федерація є головним стратегічним партнером України. Наша держава не може будувати стратегічне партнерство з однією стороною за рахунок іншої сторони. Ми повинні вибудовувати відносини з країнами, виходячи з точки зору національних інтересів, на основі добросусідства, укладати взаємовигідні торговельно-економічні договори, на двосторонній і багатосторонній основах, які дозволять більш швидкими темпами розвивати економіку України», — зазначив політик.

«Нам потрібні взаємовигідні торговельно-економічні угоди як з ЄС, так і з країнами СНД, Митним союзом, Росією, Білоруссю, Казахстаном. Як заявив Президент України Віктор Янукович у щорічному посланні до депутатів Верховної Ради, подальший розвиток відносин України з Митним союзом буде спиратися на нову договірну базу щодо угод про вільну торгівлю та можливу пакетну угоду про співпрацю за формулою „3 +1“. За його словами, такий формат співпраці з Митним союзом дозволить забезпечити реальний курс на зближення європейського та Євроазійського економічних просторів», — резюмував депутат.

Нагадаємо, президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що керівництво України має визначитися, з якими країнами розвивати тісні і стратегічні відносини.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2011 11:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100