26.04.2024 06:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Київщині в СІЗО від катувань помер 27-річний чоловік

У Броварах у СІЗО помер 27-річний чоловік. І правоохоронці, й дружина підтверджують, що у нього було хворе серце. При цьому овдовіла жінка переконана, що її чоловіка довели до смерті. Правоохоронці кажуть: навпаки, зробили все можливе, щоб урятувати.

Володимиру Рубанці було 27, він виховував дев'ятимісячну доньку. У СІЗО сидів вже сьомий місяць – за незаконне позбавлення волі свого партнера по бізнесу. У правоохоронців була його медична картка, вони запевняють: нічого не порушували, більш того, стежили за здоров'ям, а у день його смерті навіть викликали реаніматологів.

За словами правоохоронців, їх покликав співкамерник хворого, коли тому стало погано. До того, Володимир, начебто, не скаржився на здоров'я.

Дружина підтверджує: у Володимира було хворе серце. Він сидів у Чернігові, а в Бровари його постійно возили на слідство. Родина клопотала про полегшення такого режиму. Але і суд, і прокуратура скарги ігнорували. Не ігнорував один із правоохоронців. Навіть обіцяв відпустити, але за хабар. «Він казав: або 30 тисяч доларів, або буде сидіти», — розповідає вдова.

Тіла рідним так і не показали. Міжрайонна прокуратура про хабар нічого не чула. але справою зацікавилася. Попередні дані експертизи – ішемічна хвороба серця. Хто винен у смерті затриманого – здоров'я, чи міліціонери, прокуратура перевірятиме ще кілька днів. Карну справу поки що не порушували.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2011 11:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100