16.04.2024 23:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

США заперечує маячню Табачника про «дебілізацію» освіти

США заперечують втручання в політику міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника щодо участі вищих навчальних закладів у відборі студентів.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні, яке цитують «Українські новини».

«Ми не виступали за те, щоб зовнішнє незалежне тестування було єдиним критерієм, а також не коментували нову позицію міністра щодо ролі самих університетів у процесі набору», — сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, США підтримували принцип, що передбачає, що вступ на 75% повинен залежати від результату тестів і на 25% — від балів атестату середньої школи.

У ньому також наголошується, що США пишаються підтримкою, яку вони надають Україні в освітній сфері і висловлюють готовність співпрацювати з урядом України в цій галузі і надалі.

Згідно з повідомленням, заяви, зроблені Табачником в ході інтерв'ю на радіостанції «Ехо Москви», є неточними.

Раніше Табачник заявив, що посол США в Україні Джон Теффт виступає за відсторонення університетів від відбору студентів, щоб уникнути корупції.

«У мене практично кожен місяць буває американський посол. Він дуже збуджений, схвильований тим, що Україна намагається вийти на світовий досвід вступу до університету...», — розповів Табачник.

«Так ось я йому кажу, що в Америці з декількох тисяч університетів немає ні єдиного — Прінстон, Йєль, Гарвард, Джорджтаун, — де б університет був відсторонений від відбору абітурієнтів. Чому ж ви, пане посол, намагаєтеся дебілізувати український, російський, білоруський et cetera університет?», — повідомив міністр.

За його словами, при вступі необхідно враховувати три фактори — результати зовнішнього незалежного тестування, накопичувальний бал атестата і бал університету.

 

Читайте також:

Міністр Табачник на радіо «Эхо Москвы» ніс маячню про посла США

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-06-2011 14:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100