28.04.2024 13:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Режим Януковича почав політрепресії проти патріотів у Черкасах

1 червня 2011 року вранці у Черкасах міліція затримала заступника голови обласної організації Української народної партії Ігоря Сичова та представника Автономних українських націоналістів Сергія Марченка – обидва брали участь в мітингу опозиції 24 травня.

Звинувативши хлопців у дрібному хуліганстві, їх взяли під адміністративний арешт – до 15 діб.

Затриманим інкримінують дрібне хуліганство (ст.173), оскільки під час мітингу вони розмалювали будівельний паркан, встановлений на Соборній площі Черкас, написали «Владу геть!» та «Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!».

До речі, того ж дня заступниця міського голови Любов Майборода заявляла, що паркан встановлений незаконно, без погодження з міськвиконкомом.

«До мене приїхали о 6 ранку, — розповідає Сергій Марченко. Він живе у Золотоноші. — Сказали, шо маю адмінпорушення, повезли в Черкаси. Машину міліціонери заправляли за власний кошт. Привезли мене у Соснівський райвідділок».

До Сичова додому прийшли близько 8 ранку. Його привезли у той же райвідділок.

Як зазначає прес-служба, через дві години затриманих перевезли у Соснівський районний суд і по черзі завели у кабінет судді Валерія Чепурного. При цьому журналістів і депутатів облради залишили під дверима.

«Мені ніхто навіть не сказав, що це був суд. Ми навіть громадського захисника не змогли попросити. — розповів згодом Марченко. — Суддя спитав, чи я не каюся. Я відповів, що мою провину мають довести. Тоді він порівняв мене з Донієм (народний депутат, учасник «революції на граніті»), сказав, що той голодував і нічого в нього не вийшло, то я закінчу так само. Нашу акцію називав цирком».

Згодом з кабінету судді вийшов молодий хлопець у цивільному, і сказав, що пішов по наручники. Натомість Сичова і Марченка завели у кімнату для оголошення рішень, а пізніше вивели через чорний хід і повезли в ізолятор тимчасового утримання.

Дали адміністративний арешт до 15 діб. Коли журналісти пішли до судді у кабінет, щоб узяти постанову, секретарка сказала, що його нема і коли буде невідомо. Представники опозиції збирають факти і готуються оскаржувати дії міліції в прокуратурі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-06-2011 23:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100