25.04.2024 16:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Знаєте, хто власник Межигір'я? Так от же він!

Знайомтеся, це – Павло Литовченко, 1980 року народження, уродженець Донецька.

Минулого року він раптом став депутатом Київської обласної ради за списком Партії регіонів.

Причина проста.

Офіційно Литовченко – директор і акціонер на 0,03% фірми «Танталіт». А фірма «Танталіт», за документами, володіє Межигір'ям, де проживає і куди не хоче пускати журналістів Віктор Янукович.

За легендою самого Януковича, йому в Межигір'ї належить тільки маленький будиночок, а решта майна – у невідомих йому власників.

Щоправда, нещодавно син Януковича Віктор Вікторович проколовся – він подав до податкової адміністрації свою декларацію, на якій було зазначено, що фінансовий звіт за довіреністю заповнений тим самим Павлом Литовченком.

У п'ятницю я прийшов до Київської обласної ради, щоб запитати Литовченка, чому він подає декларації про доходи замість сина Януковича.

Литовченко відповідати не захотів. Попросив написати листа, хоча раніше він їх ігнорував. Мені не складно, я надіслав йому ще одного.

Думаю, Литовченку треба порадитися з Януковичами, що казати, бо локшину на вуха не можна вішати безкінечно.

Решта 99,97% у фірмі «Танталіт» належить австрійській фірмі EURO EAST Beteiligungs GmbH – це вітринна компанія, створена в інтересах анонімних клієнтів брокером із Відня та юристом із Ліхтенштейну.

Я би сказав, що Павло Литовченко – це довірена особа родини Януковичів, яка веде їхні справи і через яку можна прослідкувати зв'язок Януковича не тільки з Межигір'ям.

Загалом Литовченко був записаний акціонерами в багатьох фірмах, пов'язаних з Януковичем.

Він був засновником у фірмі «Дом Лесника», яка сьогодні контролює улюблене мисливське господарство Януковича в Сухолуччі.

Також Литовченко був засновником фірми «Едельвейс» разом з фірмами Олександра Януковича.

Продовжувати можна довго.

Цікаво інше. Коли я залишав залу для нарад у Київській обласній раді, до мене підбігло троє співробітників охорони, які почали вимагати пояснень, як я туди потрапив.

І яким було їхнє здивування, що я потрапив туди офіційно, акредитувавшись у обласній раді. Вони не повірили і почали телефонувати на пост.

Я же здивувався, що своїми запитаннями до Павла Литовченка змусив охоронців підніматися аж на сьомий поверх.

Розслідування по Межигір'ю триває...

 

 

Сергій Лещенко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-06-2011 22:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100